Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW βρίσκεται πολύ κοντά στην επαγωγική φόρτιση (+vid)

Ελλάδα 12:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW βρίσκεται πολύ κοντά στην επαγωγική φόρτιση (+vid)

ΝΕΑ

Η BMW βρίσκεται πολύ κοντά στην επαγωγική φόρτιση (+vid)

ΝΕΑ

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή των πρώτων συστημάτων επαγωγικής φόρτισης από την BMW.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα επαγωγικής φόρτισης θα είναι συμβατό με τα περισσότερα plug-in υβριδικά μοντέλα της εταιρίας.  Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με το κόστος για την απόκτηση και την εγκατάσταση των συστημάτων όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως δεν θα υπάρχει δυνατότητα αγοράς αλλά μακροχρόνιας μίσθωσης των συσκευών φόρτησης. Σε αρχική φάση φαίνεται πως η επαγωγική φόρτιση θα είναι διαθέσιμη για την BMW 530e iPerformance. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που όμως θα πρέπει πρώτα να δώσει απαντήσεις σε αρκετά ερωτηματικά. Η τεχνολογία είναι ακόμα πολύ νέα και κανείς δεν γνωρίζει εάν οι επαγωγικοί φορτιστές θα έχουν την λογική της αποκλειστικότητας που έχουν για παράδειγμα τα παραδοσιακά καλώδια φόρτισης που συνοδεύουν κάθε ηλεκτρικό όχημα.

ev-wireless-charging345678654harpi530

Μέχρι τώρα η επαγωγική φόρτιση είχε συνοδεύσει ως ιδέα κάποια πρωτότυπα. Η BMW πάντως στο video που έχει δημιουργήσει ισχυρίζεται πως σε διάστημα περίπου 3,5 ωρών μπορεί να επιτευχθεί φόρτιση 3,2 kW.  Από εκεί και πέρα το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος θα κατευθύνει τον οδηγό στο ακριβές σημείο που πρέπει να σταθμεύσει το αυτοκίνητο προκειμένου να είναι εντός της εμβέλειας  του φορτιστή. Επίσης για λόγους ασφαλείας ανθρώπων αλλά και κατοικίδιων οι φορτιστές είναι ρυθμισμένοι ώστε να απενεργοποιούνται όταν διαγνωστεί κίνηση κοντά τους. Στη συνέχεια ένα μήνυμα στο κινητό θα ειδοποιεί τον οδηγό πως η φόρτιση έχει διακοπεί για κάποιο λόγο.

Advertisement
Advertisement