Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW θα ήθελε ένα supercar βασισμένο στην i8

Ελλάδα 17:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW θα ήθελε ένα supercar βασισμένο στην i8

ΝΕΑ

Η BMW θα ήθελε ένα supercar βασισμένο στην i8

ΝΕΑ

Μέχρι σήμερα η BMW έχει δημιουργήσει μόνο ένα supercar, την θρυλική Μ1 όμως οι άνθρωποι της εταιρίας θέλουν πολύ να υπάρξει συνέχεια με ένα νέο μοντέλο που θα μπορούσε να βασίζεται στην i8.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής εξέλιξης της BMW, Klaus Frolich, σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε πως είναι ένας από τους ανθρώπους που πιέζουν για τη δημιουργία ενός νέου supercar που θα είναι ο σύγχρονος απόγονος της M1.

Βέβαια αρκετές φορές στο παρελθόν αυτό το ζήτημα έχει έρθει στην επιφάνεια όμως είναι η πρώτη που συζητείται από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος. Σύμφωνα με τον Frohlich το αυτοκίνητο θα μπορούσε να έχει σαν βάση την i8, η οποία άλλωστε σε επίπεδο προδιαγραφών είναι ένα supercar ακόμα και αν η απόλυτη απόδοση δεν ήταν το βασικό στοιχείο του χαρακτήρα της.

03ceefb1-new-bmw-m1-supercar-4567654harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Ο ανθρακονημάτινο πλαίσιο αλλά και το υβριδικό σύστημα της i8 θα μπορούσαν με τις κατάλληλες επεμβάσεις να προσφέρουν ένα supercar με σύγχρονη τεχνολογία, που θα πλησίαζε τους 600 ίππους και θα είχε χαμηλό βάρος.

Πάντως σύμφωνα με τον Frohlich ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αρκετά πιθανό να πραγματοποιηθεί όταν θα έρθει η επόμενη γενιά της i8 η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο με την σημερινή, με λίγες μόνο αναβαθμίσεις.

03ceefb1-new-bmw-m1-supercar-4567654harpi640