Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW στέλνει στον… ηλεκτρολόγο τα μεγάλα SUV

Ελλάδα 20:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW στέλνει στον… ηλεκτρολόγο τα μεγάλα SUV

ΝΕΑ

Η BMW στέλνει στον… ηλεκτρολόγο τα μεγάλα SUV

ΝΕΑ

Έχοντας ήδη δώσει μια καλή πρόγευση για τη φιλοσοφία Neue Klasse, η βαυαρική φίρμα προχωρά στο επόμενο στάδιο.

Advertisement
Advertisement

Οι X5 M60i, X6 M60i και X7 M60i εφοδιάζονται με τον S68, έναν V8 με διπλό τούρμπο που είναι κάτι περισσότερο από έναν S63 τροποποιημένο, για υβριδικές εκδόσεις.

Για τις επόμενες γενιές των X5, X6 και X7, οι πληροφορίες θέλουν τη BMW να έχει τελείως διαφορετικές βλέψεις. Η μετάβαση από το M60i στο M60e είναι φυσιολογική, επειδή η BMW πρέπει να βελτιώσει τόσο τις εκπομπές ρύπων, όσο και την οικονομία καυσίμου μέσα σε λίγα χρόνια.

Το M60e έχει πολύ νόημα στην Ευρώπη, όπου οι κανονισμοί Euro 7 έχουν περιγραφεί ως de facto απαγόρευση νέων οχημάτων, με ορυκτά καύσιμα.

Advertisement
Advertisement

Το M60e θα διαθέτει τον ίδιο κινητήρα B58 twin-turbo I6 με plug-in υβριδική υποβοήθηση, όπως το M760e .

Διατίθεται μόνο με τετρακίνηση xDrive, το πλήρους μεγέθους luxobarge έχει ισχύ 563 ίππων και 800 Νm. Το sixer 3,0 λίτρων αποδίδει 376 ίππους στις 5.200 σ.α.λ., ενώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 194 ίππους. Η μέγιστη ταχύτητα στην ηλεκτρική λειτουργία είναι 140 χλμ/ώρα.

Υπάρχουν φήμες σύμφωνα με τις οποίες το M60i θα συνεχίσει να παράγεται για την αγορά των ΗΠΑ. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι τα X5 M και X6 M πρόκειται να λάβουν μια plug-in υβριδική εμφάνιση του S68, για τις επόμενες γενιές τους.

Advertisement

Αντίθετα, το X7 δεν είναι πιθανό να λάβει έκδοση M, επειδή θα «πατούσε στα δάχτυλα» του XM. Με την κωδική ονομασία G95 και G96, τα X5 M και X6 M θα συνοδεύονται από αμιγώς ηλεκτρικά «αδέρφια», δηλαδή τα iX5 και iX6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πανίσχυρο θα είναι το MG Cyberster
Το Flyover και το Μετρό, αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης
Τα νέα Skoda θα είναι ακόμα πιο πολυτελή

Advertisement