Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW Σειρά 8 αιχμαλωτίζεται από τον κατασκοπευτικό φακό

Ελλάδα 9:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW Σειρά 8 αιχμαλωτίζεται από τον κατασκοπευτικό φακό

ΝΕΑ

Η BMW Σειρά 8 αιχμαλωτίζεται από τον κατασκοπευτικό φακό

ΝΕΑ

Σε φάση εξέλιξης στο δρόμο βρίσκεται η BMW Σειρά 8, καθώς πλησιάζει η ώρα της επίσημης παρουσίασής της κοντά στα τέλη της χρονιάς.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε φωτογραφίες των μοντέλων εξέλιξης να κυκλοφορούν στους δρόμους με μπόλικο καμουφλάζ. Βέβαια πριν το μοντέλο που αναμένεται κοντά στα τέλη του 2018, η εταιρία μας έχει δώσει μια πολύ καλή ιδέα για το πώς θα δείχνει, μέσω αρκετών πρωτοτύπων όπως την Μ8 Gran Coupe αλλά και της αγωνιστικής εκδοχής της σειράς 8.

a_bmw-8-series_2087654567harpi530

Η γκάμα της Σειράς 8 αναμένεται να διαθέτει αρκετά είδη αμαξώματος καθώς εκτός από την κλασική κουπέ, θα υπάρχει η ανοιχτή convertible και η τετράθυρη Gran Coupe που θα αποτελέσει άμεσο αντίπαλο της Porsche Panamera.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των πρόσφατων κατασκοπευτικών φωτογραφιών υπάρχει και μια που μας δίνει μια πρώτη ιδέα του εσωτερικού. Σε αυτή φαίνεται πως ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός με τα όργανα να μιμούνται κατά κάποιο τρόπο τις γραμμές της μάσκας του αυτοκινήτου. Από εκεί και πέρα το πολυλειτουργικό τιμόνι φανερώνει την παρουσία των δεδομένων πλέον συστημάτων υποβοήθησης όπως το ενεργητικό cruise control ενώ στη γνωστή θέση στην κεντρική κονσόλα φαίνονται τα χειριστήρια του iDrive της BMW.

a_bmw-8-series_2087654567harpi640_1

Η Σειρά 8 θα βασίζεται στην πλατφόρμα των μεγάλων μοντέλων της BMW και φυσικά θα μοιράζεται με αυτές όλο το τεχνολογικό υπόβαθρο συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ασφαλείας, τις μεταδόσεις, τους κινητήρες αλλά και την τετρακίνηση. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η Σειρά 8 αναμένεται να ξεκινά με την 840i με εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 325 ίππων θα συνεχίζει με την Μ850i με οκτακύλινδρο 4.4 λίτρων twin turbo κινητήρα 460 ίππων ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται η Μ8 με τον ίδιο κινητήρα να αγγίζει τους 650 ίππους. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως στην γκάμα θα υπάρχει και κάποια plug-in υβριδική έκδοση αν και η Σειρά 8 θα είναι έτοιμη για να δεχθεί κάποιο τέτοιο σύστημα εάν διαπιστωθεί πως υπάρχει η ανάλογη ζήτηση.

Advertisement

Πρακτικά η Σειρά 8 έρχεται να πάρει τη θέση της απελθούσας Σειράς 6 με τους Γερμανούς να δείχνουν με αυτή τους την κίνηση την στόχευση στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών GT, στην οποία υπάρχει παρουσία από όλους τους κατασκευαστές κύρους συμπεριλαμβανομένων των Bentley, Maserati, Mercedes και φυσικά της Porsche.

a_bmw-8-series_2087654567harpi640_2

Advertisement