Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW προετοιμάζεται για Brexit χωρίς συμφωνία

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW προετοιμάζεται για Brexit χωρίς συμφωνία

ΝΕΑ

Η BMW προετοιμάζεται για Brexit χωρίς συμφωνία

ΝΕΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προετοιμάζεται για Brexit χωρίς συμφωνία παρά την παράταση αποχώρησης που ενέκρινε η Βρετανική Βουλή.

Advertisement
Advertisement

Η BMW συνεχίζει να προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο που αφορά σε έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία παρά το γεγονός πως οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παράτασης του Brexit για τουλάχιστον τρεις μήνες

Η BMW κατασκευάζει πάνω από το 15% από το 1,5 εκατ. βρετανικών αυτοκίνητα με την παραγωγή των Mini να πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης, τα μοντέλα της Rolls-Royce στο Goodwood και περισσότερους από 375.000 κινητήρες στο Hams Hall.

Advertisement
Advertisement

Η BMW είχε αναφέρει πρόσφατα ότι θα μπορούσε να μεταφέρει μέρος της παραγωγής από τη Βρετανία σε άλλη χώρα αν δεν επιτευχθεί μια ομαλή αποχώρηση από την ΕΕ εάν η χώρα δεν εξασφαλίσει μια ομαλή αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ως υπεύθυνος εργοδότης, πρέπει να συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το σενάριο χειρότερης περίπτωσης, το οποίο θα αντιπροσώπευε ένα Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε εκπρόσωπος της BMW.

Η εταιρεία τόνισε επίσης ότι οι προετοιμασίες της καλύπτουν όλους τους βασικούς τομείς της δραστηριότητάς της, όπως η κατασκευή, οι πωλήσεις, οι τελωνειακές διαδικασίες, η πληροφορική και η εφοδιαστική αλυσίδα.

Advertisement

Πλήρης ανατροπή!

Οι μάρκες Mini και Rolls-Royce της BMW, η Jaguar Land Rover και η Honda, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 55% περίπου της παραγωγής αυτοκινήτου στη Βρετανία σκόπευαν να κλείσουν τα εργοστάσιά τους τον Απρίλιο από μία εβδομάδα έως και ένα μήνα σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία.

Advertisement

Η παράταση ανατρέπει τα συγκεκριμένα σχέδια έκτακτης ανάγκης, καθώς οι διακοπές λειτουργίας οργανώνονται μήνες πριν, έτσι ώστε οι προγραμματισμένες διακοπές των εργαζομένων να προγραμματιστούν και οι προμηθευτές να προσαρμόσουν τους όγκους των ανταλλακτικών ή εξαρτημάτων προς τα εργοστάσια.

Η Honda δήλωσε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην Brexit πρέπει να είναι σκόπιμη και αρκετά μεγάλη ώστε να δώσει σταθερότητα στις επιχειρήσεις…