Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απαισιοδοξία BMW: Ετοιμάζει 5.000 απολύσεις για αρχή…

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απαισιοδοξία BMW: Ετοιμάζει 5.000 απολύσεις για αρχή…

ΝΕΑ

Απαισιοδοξία BMW: Ετοιμάζει 5.000 απολύσεις για αρχή…

ΝΕΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει απότομη πτώση στις πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο.

Advertisement
Advertisement

Σε διαπραγματεύσεις με τα εργατικά συνδικάτα βρίσκεται η BMW ώστε να συμφωνήσει στην παροχή πρόσθετων κινήτρων προκειμένου να επιτύχει την περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας.

Ο CFO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Nickolas Peter, όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε εσωτερικό σημείωμα αναφέρει ότι ο στόχος για τη μείωση του εργατικού δυναμικού δεν μπόρεσε να επιτευχθεί με τους υφιστάμενους όρους, όπως ο περιορισμός των ωραρίων και η χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η γερμανική εταιρεία μπορεί να προσθέσει στη λίστα και πακέτα πρόωρης συνταξιοδότησης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της BMW.

Αν και η BMW χάνει και αντικαθιστά περίπου 5000 υπαλλήλους κάθε χρόνο, η αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η πανδημία επιβράδυνε τον ρυθμό αποχώρησης από την εταιρεία καθώς πολλοί ανέβαλαν τα σχέδια μετακίνησης σε άλλες θέσεις εργασίας ή την ίδρυση δικής τους επιχείρησης.

Οι πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών έχουν καταρρεύσει λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν. Η αδύναμη καταναλωτική ζήτηση ματαίωσε τις προσδοκίες για γρήγορη ανάκαμψη, αναγκάζοντας τις εταιρείες να μειώσουν το κόστος.

Advertisement

Η BMW έκλεισε τα περισσότερα εργοστάσια της τον Απρίλιο. Οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου αναμένεται να είναι χειρότερες από τις πωλήσεις του πρώτου τρίμηνου κατά το οποίο κατέγραψε πτώση 6,4%.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Προσοχή! Επιτήδειος έμπορος πουλάει diesel πρώην Ταξί…για καινούργια

«Ψάχνεται» όλη η αγορά για τα αυτοκίνητα «μαϊμού»

Ηλεκτρικά λεωφορεία, ταξί και σταθμοί φόρτισης σε αυτοκινητόδρομους!

Advertisement