Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο ηλεκτρικό BMW i3 θα κοστίζει στην Ελλάδα 36.150 € (upd)

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tο ηλεκτρικό BMW i3 θα κοστίζει στην Ελλάδα 36.150 € (upd)

ΝΕΑ

Tο ηλεκτρικό BMW i3 θα κοστίζει στην Ελλάδα 36.150 € (upd)

ΝΕΑ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης έχουν παρουσιαστεί και στο παρελθόν, χωρίς ομολογουμένως σημαντική επιτυχία. Υψηλή τιμή, μικρή αυτονομία, περιορισμένο δημόσιο δίκτυο φόρτισης, αδιάφορη σχεδίαση, είναι ορισμένοι από τους λόγους που κρατούν το καταναλωτικό κοινό μακριά από τα ηλεκτρικά μοντέλα. Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι το καμουφλάζ έχει περιοριστεί πλέον στη μάσκα και τα φώτα.

Advertisement
Advertisement

Η BMW αποφάσισε να δοκιμάσει τις δικές της πιθανότητες επιτυχίας, λανσάροντας από το φθινόπωρο στην Ευρώπη το i3. Η παρουσίασή του στους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου θα γίνει σε λίγες ημέρες στο Λονδίνο και το NewsAuto.gr θα είναι εκεί για να μεταδώσει όλες τις πληροφορίες. Η BMW Hellas ανακοίνωσε ότι οι τιμές του i3 στη χώρα μας θα αρχίζουν από τα 36.150 ευρώ, με τα πρώτα αυτοκίνητα να αναμένονται πριν τα τέλη του έτους.

Σε αντίθεση με το plug-in υβριδικό όχημα επιδόσεων i8 (θα λανσαριστεί το 2014), το i3 είναι ένα αυτοκίνητο με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Φέρει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 170 PS και ροπής 25,5 kgm, ενώ η αυτονομία του με μία φόρτιση αγγίζει τα 160 km. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς και η επιτάχυνση 0-100 ολοκληρώνεται σε περίπου 8 sec. Προαιρετικά, το i3 θα μπορεί να παραγγελθεί και με ένα μικρό βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα λειτουργεί ως γεννήτρια για αύξηση της αυτονομίας στα 300 km.

Όπως μας είχαν αποκαλύψει τα στελέχη της BMW κατά την επίσκεψή μας στο εργοστάσιο της Λειψίας, οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν πλήρως 1.000 φορές. Άρα ο κύκλος ζωής τους ανέρχεται σε περίπου 150.000 km. Μετά από αυτό το όριο, οι μπαταρίες θα χρησιμοποιούνται από τη BMW ως σταθμός αποθήκευσης ενέργειας. Για την πλήρη φόρτισή τους απαιτείται διάστημα 8 ωρών σε μία συμβατική οικιακή παροχή ρεύματος (2,5 kW) και 3 ωρών με το φορτιστή (wallbox) που παρέχει ο κατασκευαστής (7,4 kW).

Advertisement
Advertisement