Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW ετοιμάζει επίθεση προς την Tesla

Ελλάδα 12:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW ετοιμάζει επίθεση προς την Tesla

ΝΕΑ

Η BMW ετοιμάζει επίθεση προς την Tesla

ΝΕΑ

Οι φήμες θέλουν την BMW να εξελίσσει ένα νέο ηλεκτροϋβριδικό μοντέλο για να αντιμετωπίσει το Tesla Model S.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Ήδη στην BMW δουλεύουν πάνω σε ένα πρωτότυπο μοντέλο με την κωδική ονομασία F18 PHEV το οποίο θα βασιστεί στην πλατφόρμα της νέας γενιάς της Σειράς 5, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού περιοδικού CAR. To νέο μοντέλο θα ονομάζεται i5 ή i7, αφενός διευρύνοντας την «i» γκάμα και αφετέρου στοχεύοντας στο μοντέλο της Tesla Model S.

Το σύστημα πρόωσης θα βασίζεται στο PHEV του i8, αλλά θα έχει μεγαλύτερο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, η συνδυασμένη ισχύς θα φτάνει τα 550 άλογα, ενώ η μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία για περίπου 130 km. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο i της BMW θα κυκλοφορήσει το 2018 και στόχος είναι η τιμή πώλησης να κυμανθεί κάτω από τις 100.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το σημείο, ενδεχομένως να σκέπτεστε «τι μας λες τώρα;». Για την συντριπτική πλειοψηφία, μπορεί να μην έχει και τόση σημασία ένα τέτοιο, ένα τόσο σούπερ ηλεκτροϋβριδικό σεντάν. Αλλά για τους ανθρώπους της BMW τίθεται θέμα κύρους και γοήτρου, βλέποντας την εταιρία του δισεκατομμυριούχου Elon Musk να έχει τον πρώτο λόγο στην αγορά των μεγάλων EV (π.χ. στην Νορβηγία, στην Καλιφόρνια κ.α.), ειδικά στις ΗΠΑ όπου η γερμανική εταιρία διατηρεί ένα σημαντικό πελατολόγιο.

Μάλιστα, το CAR ισχυρίζεται πως έχει ένα τεράστιο φάκελο από scoop φωτογραφίες (η κεντρική είναι εικασία έκδοσης long του i8 από τον Theophilus Chin) και πιθανότατα αυτό το φθινόπωρο η BMW να παρουσιάσει ένα αντίστοιχο i-concept στην Φρανκφούρτη, τον Σεπτέμβριο, στέλνοντας ένα μήνυμα στον πολύ Elon Musk (μεταξύ άλλων συνιδρυτής του PayPal, της SpaceX, της Tesla Motors κ.α.).