Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι BMW ομορφαίνουν ξανά…

Ελλάδα 22:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι BMW ομορφαίνουν ξανά…

ΝΕΑ

Οι BMW ομορφαίνουν ξανά…

ΝΕΑ

H BMW Touring Coupe concept μπορεί να αποκτήσει περιορισμένη παραγωγή. Και οι σπορ BMW αποκτούν και πάλι σεξαπίλ.

Advertisement
Advertisement

Το concept της BMW που βασίζεται στη Z4, και το οποίο παρουσιάστηκε στη Villa d’Este, θα μπορούσε να κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό έως 1.000 μονάδες, δήλωσαν στελέχη της μάρκας.

Στην BMW Touring Coupe, η γερμανική εταιρία επανάφερε το πνεύμα της αρχικής Z3 Coupe και ψάχνεται με το ενδεχόμενο περιορισμένης παραγωγής του διθέσιου shooting brake, το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά ως ένα μοναδικό μοντέλο βασισμένο στη Z4.

Το Touring Coupe είναι για “δύο άτομα και τις αποσκευές τους, που απολαμβάνουν τη διαδρομή τους από το Μόναχο στο Κόμο”, δήλωσε ο Adrian Van Hooydonk, επικεφαλής σχεδιασμού του BMW Group, στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της παρουσίασης του concept την Παρασκευή.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην κεντρική ιδέα της Ζ3 Coupe που άρεσε με την… ασχήμια του (είχε μάλιστα ονομαστεί “Παπούτσι του Κλόουν”). Στο εμπρός μέρος είναι μία κανονική Ζ4, με ένα εντελώς διαφορετικό τελείωμα από την μέση και πίσω.

Η BMW δηλώνει ότι οι μεταχειρισμένες Z3 Coupes πωλούνται τώρα σε πολύ υψηλότερες τιμές από τις Z3 Roadster, γεγονός που δείχνει ότι αυτός ο τύπος αμαξώματος εξακολουθεί να αρέσει στο κοινό.

Advertisement

Βέβαια, το 1998 είναι εντελώς διαφορετικό από το 2023, οπότε μάλλον δεν θα το δούμε σε κανονική παραγωγή. Ο Van Hooydonk όμως δεν απέκλεισε ότι θα μπορούσε να δει μια περιορισμένη παραγωγή εννέα ειδικά κατασκευασμένων μονάδων.

Μάλιστα ο διευθυντής σχεδιασμού της μάρκας BMW, Domagoj Dukec, το προχώρησε ακόμα περισσότερο, λέγοντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο κατασκευής έως και 1.000 μονάδων.

Advertisement

Αυτό θα γίνει για να μπορέσει να επωφεληθεί η εταιρία από τους πιο χαλαρούς κανονισμούς για έγκριση τύπου που απαιτούνται σε αυτοκίνητα που παράγονται σε μικρούς αριθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τον κυνήγησε η αστυνομία και ζήτησε τη… μαμά του (+video)
ΒΜW: Το Concept Touring Coupe αποτίνει φόρο τιμής
Δείτε τη νέα ταινία δράσης της BMW. Με ηλεκτρικό! (+video)