Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bentley Continental GT στοχεύει σε ρεκόρ στο Pikes Peak

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bentley Continental GT στοχεύει σε ρεκόρ στο Pikes Peak

ΝΕΑ

Η Bentley Continental GT στοχεύει σε ρεκόρ στο Pikes Peak

ΝΕΑ

Εάν νιώσατε έκπληξη πέρυσι τέτοιο καιρό με την συμμετοχή της Bentley στο θρυλικό Pikes Peak, τότε δεν ήσασταν οι μόνοι. Ετοιμαστείτε όμως για κάτι αντίστοιχο με την Continental GT σε λίγο καιρό…

Advertisement
Advertisement

 

Η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία έστειλε μια Bentley Bentayga στο βουνό, και δεν ήταν εκεί μόνο για επίδειξη. Με τον γνωστό βετεράνο Rhys Millen στο τιμόνι, έθεσε πραγματικά νέο ρεκόρ στους χρόνους των SUV παραγωγής. Τώρα, η Bentley σχεδιάζει επιστροφή στο βουνό του Κολοράντο αργότερα φέτος, με το βλέμμα σε ένα άλλο ρεκόρ, μόνο που αυτή τη φορά ο στόχος είναι λίγο πιο φιλόδοξος. Η υπερ-πολυτελής μάρκα ελπίζει να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ αυτή τη φορά με την Continental GT.

Advertisement
Advertisement

Η Continental GT έχει σίγουρα τη δύναμη από τον twin-turbo W12 των 626 ίππων. Η ισχύς αυτή πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Ωστόσο, η λέξη κλειδί είναι το μακρύ μεταξόνιο που κουβαλά παρακαλώ όχι λιγότερο από 2,5 τόνους κομψότητας με δύο πόρτες. Αυτή δεν είναι μια ασήμαντη ποσότητα μάζας για να μεταφερθεί γρήγορα στο βουνό, αλλά το βελούδινο GT θα έχει ένα πλεονέκτημα πίσω από τον τιμόνι του, τον έμπειρο και ευφυή οδηγό του.

Η επιτυχία της Bentley πέρυσι, μαζί με την εμπειρία που αποκτήθηκε, θα αποδειχθεί χρήσιμη για την προετοιμασία και την επιστροφή μας στο βουνό”, δήλωσε ο Brian Gush, διευθυντής της Bentley. “Η πρόκληση να θέσουμε το τελικό ρεκόρ για τα αυτοκίνητα παραγωγής δεν είναι κάτι που υποτιμούμε, αλλά είμαστε σίγουροι για τον συνδυασμό του κινητήρα W12, της δυναμικής ικανότητας της νέας Continental GT και της εξαιρετικής ικανότητας του Rhys Millen”.

Λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο ή τον προγραμματισμένο αγώνα δεν είναι διαθέσιμα μέχρι τώρα, αλλά πιθανότατα, η Continental GT θα είναι πολύ κοντά με την εργοστασιακή, όπως συνέβη δηλαδή και με την Bentayga, με τις μοναδικές αλλαγές να αφορούν στην ασφάλεια. Όσο για το συγκεκριμένο ρεκόρ, είναι ασαφές τι ακριβώς χρόνο θα επιτύχει η Bentley, καθώς πολύ λίγοι κατασκευαστές ενδιαφέρονται να βάλουν τέτοια αρχεία στο Κολοράντο. Δεν μπορούμε παρά να πιστεύουμε πως υπάρχουν κι άλλα οχήματα παραγωγής τα οποία μπορούν να ξεπεράσουν τη μεγάλη Bentley μέχρι το λόφο – π.χ., η Lamborghini Aventador μας έρχεται αμέσως στο νου – όμως δεν θεωρείται απίθανο η Continental GT να τα καταφέρει.

Advertisement