Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι μπαταρίες ευθύνονται για την βύθιση του φορτηγού πλοίου

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι μπαταρίες ευθύνονται για την βύθιση του φορτηγού πλοίου

ΝΕΑ

Οι μπαταρίες ευθύνονται για την βύθιση του φορτηγού πλοίου

ΝΕΑ

Το ναυάγιο με αυτοκίνητα του ομίλου VW που έγινε πριν δύο χρόνια φαίνεται να οφείλεται στην ανάφλεξη μπαταρίας ενός από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μετέφερε.

Advertisement
Advertisement

Ο Όμιλος Volkswagen εμπλέκεται σε δικαστικές διαμάχες στη Γερμανία σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι η μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος της Porsche προκάλεσε την πυρκαγιά στο Felicity Ace, ένα φορτηγό πλοίο που τελικά βυθίστηκε, μεταφέροντας χιλιάδες αυτοκίνητα του Ομίλου VW.

Μία από τις αγωγές έχει κατατεθεί στη Στουτγάρδη, όπου βρίσκεται η έδρα της Porsche. Οι ενάγοντες, μεταξύ των οποίων η Mitsui OSK Lines (διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου) και η Allianz (μία από τις ασφαλιστικές εταιρείες του πλοίου), κίνησαν την υπόθεση.

Αν και η αγωγή κατατέθηκε πριν από ένα χρόνο, πρόσφατα αναβλήθηκε λόγω των προσπαθειών διαμεσολάβησης που σχετίζονται με μια άλλη αγωγή σχετικά με τη βύθιση του πλοίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Brunswick.

Advertisement
Advertisement

Εάν δεν επιτευχθούν διακανονισμοί μέσω της διαμεσολάβησης, και οι δύο αγωγές θα συνεχιστούν. Η VW επιβεβαίωσε τις αγωγές, αλλά επέλεξε να μην κάνει περαιτέρω σχόλια. Η Mitsui και η Allianz απέφυγαν να σχολιάσουν το θέμα.

Η πυρκαγιά στο Felicity Ace με σημαία Παναμά σημειώθηκε κοντά στο αρχιπέλαγος των Αζορών στον Ατλαντικό Ωκεανό πριν από δύο χρόνια, με αποτέλεσμα το πλοίο να εγκαταλειφθεί μετά τη διάσωση του πληρώματος.

Ένα εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα από τις δραστηριότητες της VW στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι το πλοίο μετέφερε τότε 3.965 οχήματα.

Advertisement

Ο πιθανός οικονομικός αντίκτυπος της απώλειας του φορτηγού πλοίου για την αυτοκινητοβιομηχανία υπολογίστηκε σε τουλάχιστον 155 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η πυρκαγιά προήλθε από την μπαταρία ιόντων λιθίου ενός μοντέλου της Porsche και κατηγορούν τη VW ότι δεν τους ενημέρωσε για τους σχετικούς κινδύνους και τις απαραίτητες προφυλάξεις για τη μεταφορά τέτοιων οχημάτων.

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι η αγωγή κατατέθηκε πριν από ένα χρόνο, το δικαστήριο δεν έχει ακόμη εξετάσει την ουσία της λόγω διαφωνιών σχετικά με το ύψος των απαιτούμενων εγγυήσεων πριν προχωρήσει η διαδικασία.