Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Audi ετοιμάζει τον αντίπαλο του i3

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Audi ετοιμάζει τον αντίπαλο του i3

ΝΕΑ

Η Audi ετοιμάζει τον αντίπαλο του i3

ΝΕΑ

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Audi θα μας παρουσιάσει αρκετά σύντομα ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα έρθει να αποτελέσει τον άμεσο αντίπαλο του BMW i3.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η γκάμα των μοντέλων της Audi θα αποκτήσει 3 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2020. Το ένα από αυτά αναμένεται να λανσαριστεί μέχρι τα μέσα του 2018 και όπως όλα δείχνουν θα ανταγωνιστεί το i3. Πηγές από την γερμανική εταιρεία αναφέρουν ότι το μοντέλο παραγωγής θα διαθέτει πολλά κοινά στοιχεία με το VW I.D. concept που είδαμε στην προηγούμενη έκθεση του Παρισιού. Έτσι, σα βάση θα χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα Modular Electric Drive (MEB),  ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι το I.D. concept είναι ένα φουτουριστικό πρωτότυπο αυτοκίνητο και αποτελεί «πρεσβευτή» της Volkswagen, τόσο στο σχεδιαστικό κομμάτι, όσο και στο τεχνολογικό. Στόχος είναι να βγει στην παραγωγή το 2020, αποτελώντας την «πράσινη εναλλακτική» του Golf. Το ηλεκτρικό μοτέρ του I.D. έχει ισχύ 170 ίππους και οι μπαταρίες εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 600 km.