Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Apple δίνει οδηγίες για τη σωστή χρήση του AirTag

Ελλάδα 9:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Apple δίνει οδηγίες για τη σωστή χρήση του AirTag

ΝΕΑ

Η Apple δίνει οδηγίες για τη σωστή χρήση του AirTag

ΝΕΑ

Η Apple έχει κατασκευάσει τη συσκευή παρακολούθησης για να μπορεί ο κάτοχος να έχει στον έλεγχό του τα προσωπικά του αντικείμενα, μόνο που στην πορεία προέκυψε πως τα AirTags χρησιμοποιούνται και με… κακόβουλο τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Η Apple κυκλοφορεί ένα εγχειρίδιο για να βοηθήσει τους χρήστες των AirTags να «προλάβουν» τους κλέφτες προσωπικών αντικειμένων και αυτοκινήτων.

Κατασκευάζοντας τα AirTags, η Apple επεδίωκε να δώσει μια λύση για όσους ήθελαν να έχουν σε έλεγχο τα προσωπικά τους αντικείμενα. Η λογική της χρήσης του AirTag είναι απλή: τοποθετείται μέσα σε μια τσάντα για παράδειγμα και ο ιδιοκτήτης –κάτοχος iPhone– μπορεί να βλέπει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται η τσάντα του. Το μέγεθος του AirTag είναι τέτοιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μπρελόκ, για να μη χάνει κανείς ούτε τα κλειδιά του.

Advertisement
Advertisement

Η πραγματικότητα όμως, έφερε την Apple σε μια δύσκολη κατάσταση, μια και τα AirTags χρησιμοποιήθηκαν κάμποσες φορές «από την ανάποδη». Δηλαδή, ένας κλέφτης αυτοκινήτων, μπορούσε να κολλήσει ένα AirTag στο αυτοκίνητο που τον ενδιέφερε και να το παρακολουθεί στενά, ξέροντας με ακρίβεια που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή και προφανώς, αν ο ιδιοκτήτης του είναι αρκετά μακριά και δεν μπορεί να αντιδράσει.

Η χρήση του νέου αυτού εξαρτήματος που η Apple έχει λανσάρει για τη διευκόλυνση και την εξασφάλιση των πελατών της, αποδείχτηκε στην πράξη πως δεν περιορίζεται εκεί, αναγκάζοντας την εταιρεία να παρουσιάσει ένα εγχειρίδιο χρήσης για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Έτσι λοιπόν κυκλοφόρησε τον λεγόμενο «Οδηγό χρήσης προσωπικής ασφάλειας».

Advertisement

Μία από τις πιο σημαντικές ενότητες αφορά το AirTag και πως μπορεί να προστατευτεί κανείς από την κακόβουλη χρήση κάποιου τέτοιου εναντίον του. Υπάρχουν στο μενού των ειδοποιήσεων από το GPS που χρησιμοποιεί η Apple, κάποιες που αφορούν στην παρουσία «ξένων» AirTags που κινούνται σε κοντινή απόσταση και μάλιστα «αφύσικα» κοντά. Οι ειδοποιήσεις αυτές υπάρχουν για αυτό ακριβώς το λόγο, ώστε να μπορεί να ξέρει κανείς αν «παρακολουθούνται» οι κινήσεις του και να πάρει τα μέτρα του.

Advertisement

Η κατασκευάστρια των iPhone τονίζει ότι οι χρήστες που αισθάνονται ότι κινδυνεύουν μπορούν πάντα να επικοινωνήσουν με την αστυνομία και να ζητήσουν βοήθεια, καθώς οι αρχές επιβολής του νόμου μπορούν να απευθυνθούν στην εταιρεία και να ανακαλύψουν ποιος μπορεί να τους παρακολουθεί. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται είναι ο σειριακός αριθμός του AirTag, καθώς έτσι η Apple θα προσδιορίσει σε ποιον είναι δηλωμένη η συσκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Apple Car σε νέες περιπέτειες
Προσοχή: Τα Apple εργαλείο για την κλοπή του αυτοκινήτου σου
Ηλεκτρικά με έως και 750 PS από τον κατασκευαστή του iPhone

Advertisement