Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Apple άφησε «παγωτό» ακόμα και την Xiaomi

Ελλάδα 2:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Apple άφησε «παγωτό» ακόμα και την Xiaomi

ΝΕΑ

Η Apple άφησε «παγωτό» ακόμα και την Xiaomi

ΝΕΑ

Ακόμα και οι αντίπαλοι της Apple απογοητεύτηκαν από την απόφασή της να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση της Apple να σταματήσει οριστικά τα σχέδιά της για κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου φαίνεται πως προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη στην παγκόσμια βιομηχανία. Ακόμα και οι αντίπαλοι της εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας δήλωσαν σοκαρισμένοι από αυτήν την εξέλιξη αφού περίμεναν το επόμενο διάστημα κάτι πολύ εντυπωσιακό από την αμερικανική εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Xiaomi Λέι Γιούν, ανάφερε ότι μόλις άκουσε τα νέα από την Apple σοκαρίστηκε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Xiaomi θεωρείτε ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Apple στον τομέα της τεχνολογίας αυτήν τη στιγμή και επενδύει μεγάλα ποσά προκειμένου να κοντράρει σε όλα τα επίπεδα την Apple.

Μάλιστα, στον τομέα των αυτοκινήτων, η Xiaomi με αφορμή την επικείμενη έλευση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple είχε προχωρήσει σε επένδυση ύψους 1,6 δις ευρώ προκειμένου να εξελίξει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο και τελικά έβγαλε στην παραγωγή πριν από μερικούς μήνες. Φυσικά, αυτό το project κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν καθώς εκτός από τα αμέτρητα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν, χρειάστηκαν 3.400 μηχανικοί και τεχνικοί για να υλοποιηθεί το έργο.

Advertisement
Advertisement

Παρά την «σοκαριστική» αυτή εξέλιξη, οι άνθρωποι της Xiaomi δεν κάνουν πλέον πίσω όσον αφορά τα αυτοκίνητα συνεχίζοντας ακάθεκτοι το σχέδιό τους. Από την άλλη, η Apple μπορεί να εγκατέλειψε την ιδέα του αυτοκινήτου, αλλά σίγουρα δεν θα φύγει ολοκληρωτικά από αυτό. Θα συνεχίσει και μάλιστα θα επικεντρωθεί ακόμα περισσότερο, στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας μέσω του Apple CarPlay σχεδιάζοντας ήδη την επόμενη γενιά του.

Σε πρώτη φάση, το νέο σύστημα Apple CarPlay θα τοποθετηθεί σε μοντέλα της Porsche και της Aston Martin με την Apple να αναφέρει ότι η νέα γενιά θα έχει έντονα στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης.