Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η απόλυτη φαντασίωση από τα ‘80s: Corvette Callaway Twin Turbo

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η απόλυτη φαντασίωση από τα ‘80s: Corvette Callaway Twin Turbo

ΝΕΑ

Η απόλυτη φαντασίωση από τα ‘80s: Corvette Callaway Twin Turbo

ΝΕΑ

Δεν είναι κάτι συνηθισμένο να βλέπουμε μια ανοιχτή Corvette Callaway Twin Turbo του 1989. Η συγκεκριμένη που έχει γράψει και λίγα χιλιόμετρα μέχρι σήμερα, είναι ακόμα πιο σπάνια και αξιοθαύμαστη περίπτωση.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η γαλάζια (Medium Blue Metallic λέγεται) Corvette Callaway Twin Turbo είναι το δεύτερο από τα 68 αυτοκίνητα που μετέτρεψε η Callaway με το μοντέλο του 1989 της Corvette και ένα από τα μόλις 25 ανοιχτά μοντέλα.

Με μόλις 6 (!) χιλιόμετρα στο οδόμετρο, προσφέρεται σε δημοπρασία μέσω του Bring A Trailer από τον τρίτο ιδιοκτήτη του. Ο πρώτος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το είχε μέχρι το 2004 όπως το πήρε από την αντιπροσωπεία, ενώ ο τρίτος ιδιοκτήτης ήταν αυτός που τοποθέτησε το κιτ αεροδυναμικών βοηθημάτων της Callaway το 2007. Οι προδιαγραφές της Twin-turbo Corvette περιλαμβάνουν ένα σετ τροχών μαγνησίου, σπορ εξάτμιση, ψυγείο για το ψυκτικό υγρό του υδραυλικού τιμονιού, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλιματισμό, ενισχυμένα φρένα και κάποιες άλλες αλλαγές μικρότερης σημασίας.

Advertisement
Advertisement

Η μετατροπή του κινητήρα σε twin- turbo από την Callaway προσφέρθηκε ως έξτρα μέσω επιλεγμένων αντιπροσώπων της Chevrolet, από το 1987 έως το 1991. Τα αυτοκίνητο στέλνονταν απευθείας από το εργοστάσιο Bowling Green στις εγκαταστάσεις της Callaway για τη μετατροπή. Η διαδικασία περιελάμβανε την τοποθέτηση ενός ζεύγους  στροβιλοσυμπιεστών Rotomaster Compac στο V8 5,7 λίτρων που απέδιδε 382 ίππους. Δύο επιπλέον μπεκ της Bosch που ελέγχονταν από ένα ρυθμιστή πίεσης, φρόντιζαν να μην «στεγνώνει» το μοτέρ από καύσιμο μίγμα σε συνθήκες πίεσης από τον οδηγό, ενώ η Callaway τοποθετούσε και έξτρα ψύκτρες στα δύο intercooler. Για τη μετάδοση της ισχύος φρόντιζε ένα αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων.

Το εσωτερικό είναι επενδυμένο με μπλε δέρμα και μοκέτα στο ίδιο χρώμα και όπως μαρτυρούν τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητο, είναι σε άψογη κατάσταση. Ο ψηφιακός πίνακας των οργάνων λειτουργεί άριστα, όπως και τα επιπλέον αναλογικά όργανα που τοποθετούσε η Callaway για τον έλεγχο της καλής λειτουργίας του κινητήρα και όχι μόνο. Τα εμβλήματα της Callaway είναι διάσπαρτα γύρω από την καμπίνα, μαζί με την πλακέτα που δείχνει ότι αυτό είναι το αυτοκίνητο #2 που κατασκευάστηκε το 1989. Αυτά τα αυτοκίνητα έγιναν αφίσες από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν μια και η απόδοση αλλά και οι επιδόσεις που υπόσχονταν, ήταν στοιχεία εξωπραγματικά για τα δεδομένα της εποχής.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Η ιστορία των Corvette και Camaro σε ένα VIDEO

Μια Corvette μπορεί να γίνει δική σου με 167 ευρώ

Zagato IsoRivolta GTZ για το 2021

Advertisement