Live Κίνηση
Περισσότερα
skoda

Οι αποδοτικοί και οικονομικοί κινητήρες της Skoda Fabia

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι αποδοτικοί και οικονομικοί κινητήρες της Skoda Fabia

skoda

Οι αποδοτικοί και οικονομικοί κινητήρες της Skoda Fabia

skoda

Ένα από τα μεγάλα ατού της νέας Skoda Fabia, που αισίως μπήκε πλέον στην Τρίτη της γενιά και ανανεώθηκε εκ βάθρων, αποτελούν όσα κρύβονται κάτω από το καπό. Τα αποδοτικά, ισχυρά αλλά συνάμα και οικονομικά σε λειτουργία κινητήρια σύνολα που εφοδιάζουν τις Fabia, Fabia Monte Carlo και Fabia Combi.

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις αλλά και τις αναβαθμίσουν που φέρουν.

Κινητήρες MPI – σημαντικές τεχνικές αλλαγές
Τα ακροφύσια ψεκασμού καυσίμου διασφαλίζουν τώρα πιο αποτελεσματικό ψεκασμό του καυσίμου. Αλλαγές έγιναν στον αισθητήρα οξυγόνου για καλύτερη αναλογία καυσίμου-αέρα. Με άμεσο ψεκασμό ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 55 kW (75 PS). Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου του 1.0 MPI των 75 PS είναι 4,8 l ανά 100 km (110 g CO2/km).

Κινητήρες TSI – υπερσυμπιεστής και φίλτρο σωματιδίων βενζίνης
Με τους κινητήρες TSI, το καύσιμο ψεκάζεται άμεσα σε υψηλή πίεση. Εκτός από το σύστημα εξαγωγής που περιλαμβάνει τον υπερσυμπιεστή, το σύστημα λαδιού και το σύστημα ψύξης τροποποιήθηκαν επίσης και οι κινητήρες και έγιναν πιο ανθεκτικοί στη θερμότητα, χρησιμοποιώντας νέα υλικά. Τα ηλεκτρονικά συστήματα των κινητήρων προσαρμόστηκαν και τώρα χρησιμοποιείται ένα φίλτρο σωματιδίων βενζίνης που μειώνει την εκπομπή σωματιδίων. Οι κινητήρες TSI αποδίδουν 70 kW (95 PS) και 81 kW (110 PS) αντίστοιχα. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου της SKODA FABIA COMBI με 1.0 TSI με 95 PS είναι 4,5 l ανά 100 km (103 g CO2/km). Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου του 1.0 TSI με 110 PS και 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι 4,6 l ανά 100 km (105 g CO2/km).

Advertisement
Advertisement

Skoda-Fabia_Combi-2019-a640

Συστήματα μετάδοσης – 7-τάχυτο DSG προαιρετικά για τον πιο ισχυρό κινητήρα TSI
Στον βασικό εξοπλισμό της SKODA FABIA περιλαμβάνεται ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων που μεταδίδει την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς. Ο πιο ισχυρός κινητήρας 1.0 TSI με 81 kW (110 PS) διατίθεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στον βασικό εξοπλισμό και προαιρετικά με 7-τάχυτο DSG. Στο τελευταίο, οι ταχύτητες μπορούν να αλλάζουν τόσο χειροκίνητα όσο και αυτόματα.

Skoda-Fabia_Monte_Carlo-2019-g640