Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η “απάντηση” της Audi στη Valkyrie

Ελλάδα 22:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η “απάντηση” της Audi στη Valkyrie

ΝΕΑ

Η “απάντηση” της Audi στη Valkyrie

ΝΕΑ

Η Audi αποκάλυψε πρόσφατα το ενδιαφέρον της για τη δημιουργία ενός ικανότατου hypercar, το οποίο μεταξύ άλλων ενδέχεται να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τους ομοίους του στην κλάση, δηλαδή τη Mercedes-AMG Project One αλλά και τη νέα Aston Martin Valkyrie.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ο διευθύνων σύμβουλος της Audi Rupert Stadler, άφησε να εννοηθεί ότι ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, όταν ρωτήθηκε για το αντίπαλο δέος της Valkyrie.

«Ανυπομονώ για το τι είναι δυνατό να συμβεί από την άποψη της νέας τεχνολογίας. Υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες, ειδικά αν κοιτάξουμε το ενδιαφέρον μας τόσο στη Formula Ε όσο και στην ηλεκτροκίνηση», τόνισε.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το στάδιο, δεν είναι γνωστό αν ένα τέτοιο Audi θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό ή αν, αντίθετα, θα είναι απλώς υβριδικό, όπως είναι η εντυπωσιακή Valkyrie. Όποια και αν είναι η περίπτωση του, το σίγουρο είναι πως κάτι τέτοιο ανοίγει νέους ορίζοντες για την εταιρία.

Τον Φεβρουάριο, το αφεντικό της Audi Sport, Stephan Winkelmann, δήλωσε ότι ένα hypercar με μια υψηλή τιμή θα μπορούσε να είναι καλή ιδέα προκειμένου να δοκιμάσει την αξία της μάρκας. Τόνισε επίσης ότι, τα επιτυχημένα προγράμματα μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρείας, αποτελούν ζωτικές πηγές της τεχνολογικής ανάπτυξης για τα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής.

Όπως έγινε γνωστό, η Audi είχε εξελίξει ένα hypercar χρησιμοποιώντας την τεχνολογία από το πρωτότυπο του Le Mans, αλλά αποφάσισε να παγώσει την κίνηση αυτή, ώστε να καταστεί δυνατή ακόμη μεγαλύτερη πρόοδος στην τεχνολογία.

Advertisement

Audi-hypercar-tsiro-640

Audi-hypercar-tsiro-640-1

Advertisement