Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Αμερικανοί κόβουν τις περιπολίες λόγω ακριβής βενζίνης!

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Αμερικανοί κόβουν τις περιπολίες λόγω ακριβής βενζίνης!

ΝΕΑ

Οι Αμερικανοί κόβουν τις περιπολίες λόγω ακριβής βενζίνης!

ΝΕΑ

Τον δρόμο της ελληνικής αστυνομίας κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης ακολουθούν και οι αρχές στις ΗΠΑ, με την πετρελαϊκή κρίση να οδηγεί σε λύσεις ανάγκης.

Advertisement
Advertisement

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε όλο τον κόσμο με τις πολύ υψηλές τιμές των καυσίμων δεν θα μπορούσαν να αφήσουν εκτός και τις ΗΠΑ.

Μπορεί εκεί η βενζίνη να παραμένει φθηνή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με μέση τιμή γύρω στα 1,3 ευρώ το λίτρο, όμως για τους Αμερικανούς και τα μεγάλα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν, αυτά τα νούμερα είναι εκτός λογικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή στην Πολιτεία του Μίσιγκαν έφθασε στα 5,21 δολάρια το γαλόνι, ανεβασμένη κατά 50 σεντς σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Advertisement
Advertisement

Για να έχουμε μία εικόνα της κατάστασης, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην ίδια Πολιτεία έναν χρόνο πριν ήταν περίπου η μισή, κατά 2,198 δολάρια χαμηλότερα!

Όλα αυτά οδηγούν τις τοπικές αρχές να πάρουν μέτρα που μοιάζουν πρωτοφανή για τα δεδομένα των ΗΠΑ. Μάλιστα, σε μία συγκεκριμένη κομητεία, ο τοπικός Σερίφης αποφάσισε να περιορίσει τις κινήσεις των αστυνομικών, καθώς ο προϋπολογισμός για καύσιμα έχει προ πολλού εξαντληθεί.

Στην κομητεία Isabella, o σερίφης Michael Main αποφάσισε ότι η αστυνομία θα ελέγχει τις κλήσεις που δέχεται ώστε να μην γίνονται περιττές κινήσεις των περιπολικών. Κλήσεις για παράδειγμα που δεν είναι απειλητικές για την ζωή ή που δεν απαιτούν την φυσική παρουσία της αστυνομίας, όπως κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Advertisement

Ο σερίφης υποστήριξε ότι οι περιπολίες θα συνεχιστούν, και η αστυνομία θα εξακολουθήσει να ανταποκρίνεται στις κλήσεις που πρέπει να παρευρίσκονται αυτοπροσώπως.

Εκτός από την αστυνομία, η εκτίναξη των τιμών των καυσίμων έχει επηρεάσει και τις επιχειρήσεις. Τον Μάρτιο η Uber προχώρησε σε αύξηση των τιμών της, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις μεγάλες μεταφορικές εταιρίες.

Advertisement

Πάντως οι Αμερικανοί εξακολουθούν να προτιμούν τα μεγάλα SUV και τα τεράστια pick-up, σύμφωνα με τις πωλήσεις που ανακοινώθηκαν για το πρώτο τετράμηνο του 2022. Μένει να δούμε αν αυτό θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς η κρίση με τις τιμές των καυσίμων δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:|
Πως θα Προεμπορούσε να μειωθεί άμεσα η τιμή της βενζίνης;
ιδοποιούν για ελλείψεις σε βενζίνη και diesel…
Τιμές καυσίμων: Στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως η Ελλάδα

 

Advertisement