Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alpine φέρνει το υδρογόνο στις πίστες

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alpine φέρνει το υδρογόνο στις πίστες

ΝΕΑ

Η Alpine φέρνει το υδρογόνο στις πίστες

ΝΕΑ

Ένα πρωτότυπο της γαλλικής μάρκας θα δείξει σε πραγματικές συνθήκες ότι το υδρογόνο μπορεί να αποτελέσει την λύση και για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Το Alpine Alpenglow Hy4, ένα πρωτότυπο με κινητήρα εσωτερικής καύσης που κινείται με υδρογόνο, και αποτελεί την πρόταση της εταιρίας για το μέλλον των αγώνων.

Αυτό το πρωτοποριακό όχημα, με την ονομασία Hy4, θα κάνει το ντεμπούτο του στην πίστα του Spa-Francorchamps στις 10 Μαΐου 2024, ενώ θα ακολουθήσει η πρώτη του εμφάνιση στην πίστα κατά τη διάρκεια του sold-out αγώνα αντοχής TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps στις 11 Μαΐου.

Θα συμμετάσχει επίσης σε διαδρομές επίδειξης στην 92η διοργάνωση των 24 ωρών του Le Mans στις 14 και 15 Ιουνίου 2024.

Advertisement
Advertisement

Βασιζόμενο στο πρωτότυπο Alpine Alpenglow που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2022, το Alpine Alpenglow Hy4 αποτελεί την επιτομή των επιδόσεων και της βιώσιμης κινητικότητας.

Παρουσιάζοντας τις δυνατότητές του στην πίστα αγώνων, υπογραμμίζει τη συμβατότητα των επιδόσεων με την οικολογική συνείδηση, διατηρώντας παράλληλα την εμπειρία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το όνομα «Hy4» συνδυάζει συμβολικά το υδρογόνο («Hy») με το «τέσσερα», που αντιπροσωπεύει τους τέσσερις κυλίνδρους του.

Advertisement

Εξοπλισμένη με έναν 4κύλινδρο κινητήρα, η τρέχουσα έκδοση του Alpine Alpenglow χρησιμεύει ως προπομπός ενός ολοκαίνουργιου κινητήρα V6, ειδικά κατασκευασμένου για την κίνησή του με υδρογόνο, που αναμένεται να παρουσιαστεί σε μια επόμενη έκδοση μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό το πρωτοποριακό σπορ αυτοκίνητο διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που παράγει 340 ίππους και τροφοδοτείται από τρεις δεξαμενές υδρογόνου υψηλής πίεσης.

Advertisement

Το πρωτότυπο Alpine Alpenglow Hy4 διαθέτει μια σχεδίαση που θυμίζει μελλοντικά hypercars, γεφυρώνοντας τα πεδία των αγωνιστικών και των αυτοκινήτων δρόμου.

Με χαρακτηριστικά όπως διθέσιο κόκπιτ, αγωνιστικό τιμόνι και επανασχεδιασμένες ζάντες προσφέρει μια ματιά για την σχεδιαστική εξέλιξη της μάρκας. στο απώτερο μέλλον.