Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η «ακραία» Ford Mustang Mach-E των 1.400 ίππων στο Goodwood

Ελλάδα 11:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «ακραία» Ford Mustang Mach-E των 1.400 ίππων στο Goodwood

ΝΕΑ

Η «ακραία» Ford Mustang Mach-E των 1.400 ίππων στο Goodwood

ΝΕΑ

Η Ford «κατεβαίνει» στο Goodwood με μια πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα οχημάτων, μέσα στην οποία ξεχωρίζει η πανίσχυρη Ford Mustang Mach-E 1400.

Advertisement
Advertisement

Δυναμικό «παρών» στο Goodwood που ανοίγει τις πύλες του σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή (11/07) θα δώσει η Ford, παρουσιάζοντας μια σειρά ιδιαίτερα συναρπαστικών μοντέλων.

Ένα από αυτά είναι η τετρακίνητη Mustang Mach-E GT που θα πρωταγωνιστήσει στη διάσημη ανάβαση Hill Climb. Αποδίδει 487 PS διαθέτοντας την προηγμένη ανάρτηση MagneRide κι ένα ισχυρό σύστημα φρένων της Brembo, προσφέροντας απόκριση και ευελιξία σπορ αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το Goodwood Festival of Speed θα σηματοδοτήσει επίσης το παγκόσμιο δημόσιο ντεμπούτο του αγωνιστικού πρωτοτύπου Team Fordzilla P1, το οποίο δημιούργησαν οι σχεδιαστές της εταιρείας σε συνεργασία με την gaming κοινότητα, ενώ ταυτόχρονα θα αποκαλυφθούν και άλλα συναρπαστικά νέα με… άρωμα αγώνων και ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ GOODWOOD

Κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση με νέα χρώματα προς τιμήν της 55ης επετείου της διάσημης νίκης της Ford στο Le Mans το 1966, το Team Fordzilla P1 είναι το πρώτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που δημιουργεί η gaming κοινότητα σε συνεργασία με ένα κατασκευαστή αυτοκινήτων. Σχεδόν 250.000 φίλοι της Ford ψήφισαν στο Twitter για τη επιλογή στοιχείων του οχήματος όπως η θέση οδήγησης, ο σχεδιασμός του cockpit και το σύστημα κίνησης, με σκοπό τη δημιουργία του απόλυτου εικονικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, σχεδιασμένου για ψηφιακές οδηγικές συγκινήσεις.

Advertisement

Το όχημα διαθέτει μία εντυπωσιακή καλύπτρα που παραπέμπει σε πολεμικό αεροσκάφος και συνδυάζει ένα έντονα σμιλεμένο εμπρός τμήμα τύπου Ford GT με ένα εντελώς ακάλυπτο πίσω τμήμα για την ανάδειξη της αεροδυναμικής. Το εσωτερικό είναι εξίσου επαναστατικό, με μονάδες ειδοποίησης LED που ενημερώσουν συνεχώς τον οδηγό και το συνοδηγό για την κατάσταση της πίστας, ενώ μία ενσωματωμένη οθόνη στο τιμόνι επιτρέπει το διαμοιρασμό live δεδομένων με το pit wall.

Advertisement

Επιπλέον, ο Jim Farley, president & chief executive officer της Ford, θα κάνει μία επίδειξη της πραγματικής διάστασης της οδηγικής απόλαυσης με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης οδηγώντας τη μοναδική και πρωτότυπη Mustang Mach-E 1400 στην ανάβαση του Goodwood.

Αποτελώντας το αποτέλεσμα 10.000 ωρών συνεργασίας της Ford Performance και της RTR Vehicles, το μοναδικό στο είδος του αυτό όχημα χρησιμοποιεί επτά μοτέρ αποδίδοντας ισχύ 1.419 PS, ενώ ένας και μόνο άξονας τα συνδέει με τα διαφορικά, τα οποία προσφέρουν πολύ μεγάλο εύρος ρυθμίσεων ώστε το αυτοκίνητο να “σετάρεται” ανάλογα με τις οδικές συνθήκες και απαιτήσεις.

Advertisement

Το πλαίσιο και το σύστημα κίνησης της Mustang Mach-E 1400 επιτρέπουν επίσης την αξιολόγηση διαφορετικών διατάξεων στη μετάδοση (πίσω κίνηση, εμπρός κίνηση και τετρακίνηση) καθώς και των επιπτώσεών τους τόσο στην κατανάλωση ενέργειας όσο και στις επιδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Puma ST Gold Edition: Σχεδιασμένο από τους φίλους της Ford (+video)
Δείτε τις πρώτες Ford Mustang Mach-E που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα (+video)
Πρώτη επαφή με τη Ford Mustang Mach-E στην Ελλάδα (+video)