Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Airbus φέρνει ηλεκτρικό αεροσκάφος για… βόλτες στην πόλη

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Airbus φέρνει ηλεκτρικό αεροσκάφος για… βόλτες στην πόλη

ΝΕΑ

Η Airbus φέρνει ηλεκτρικό αεροσκάφος για… βόλτες στην πόλη

ΝΕΑ

Η Airbus μπαίνει στην «κλειστή λίγκα» των ηλεκτρικών αεροσκαφών eVTOL, παρουσιάζοντας το CitiAirbus NextGen.

Advertisement
Advertisement

Η Airbus αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αεροσκαφών στον κόσμο. Με το νέο της πρωτότυπο, ευελπιστεί ότι έχει δημιουργήσει ένα τέλειο μέσο για μετακινήσεις μέσα στις πόλεις και στα προάστια.

Το ηλεκτρικό αεροσκάφος έχει φτερά που εκτείνονται στα 12 μέτρα και μία ουρά σε σχήμα «V», μία σχεδίαση που αποσκοπεί σε «ήσυχες» πτήσεις και θα το βοηθήσει να φτάνει τα 120 χλμ./ώρα, σύμφωνα με την Airbus.

Οκτώ ηλεκτρικές προπέλες υποβοηθούν το πρωτότυπο, τόσο για να απογειωθεί όσο και για να πετάξει. Στόχος της Airbus είναι το CitiAirbus να έχει μία αυτονομία της τάξης των 80 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία θέλει το αεροσκάφος να μπορεί να κινείται σε μεγαλουπόλεις και για αυτό συνομιλεί με συνεργαζόμενες εταιρείες, ώστε να εξασφαλίσει την πρακτικότητα και τη χρηστικότητα του CitiAirbus.

Το εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει τον πιλότο και τρεις επιβάτες οι οποίοι κάθονται στο πίσω μέρος. Ο πιλότος δεν είναι απαραίτητος κανονικά, διότι το ηλεκτρικό αεροσκάφος είναι αυτόνομο, αλλά για να υπάρχει απόλυτη σιγουριά ως προς την την ασφάλεια των επιβατών, οι πρώτες πτήσεις θα γίνουν με πιλότο.

Το CitiAirbus NextGen αναμένεται να κάνει την πρώτη του πτήση αργότερα μέσα στο έτος στο κέντρο δοκιμών της Airbus στη Γερμανία.