Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως μπορώ να πάρω αποζημίωση αν πέσω σε λακκούβα

Ελλάδα 20:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως μπορώ να πάρω αποζημίωση αν πέσω σε λακκούβα

ΝΕΑ

Πως μπορώ να πάρω αποζημίωση αν πέσω σε λακκούβα

ΝΕΑ

Το κύμα κακοκαιρίας Daniel έχει δημιουργήσει τεράστιες καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας και σε πολλούς δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα (η κεντρική του άρθρου) με ένα δρόμο στο Μοσχάτο που κόπηκε στα δύο. Αλλά πέρα από τις ακραίες περιπτώσεις ακόμη και μικρότερες ζημιές και λακκούβες στην άσφαλτο ή ακόμη και «φουσκωμένα» καπάκια υπονόμων, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητό μας.

Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί πρωταρχική ανησυχία για κάθε οδηγό και αναβάτη  μοτοσικλέτας. Όταν, ωστόσο, κάποιος πάθει ζημιά στο όχημά του λόγω κακοτεχνίας, φθορά ή καταστροφής του οδοστρώματος, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για να αποζημιωθεί.

Τι πρέπει να κάνω;

Advertisement
Advertisement

Πρώτον, είναι απαραίτητο να καλέσετε την αστυνομία, έτσι ώστε να έρθουν και να καταγράψουν το περιστατικό. Έτσι, θα έχετε στα χέρια σας ένα επίσημο έγγραφο από την ΕΛΑΣ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο.

Μην ξεχάσετε να φωτογραφίσετε το σημείο όπου υπάρχει η κακοτεχνία ή η λακκούβα που προκάλεσε τις ζημιές στο όχημά σας ή τον τραυματισμό σας. Οι φωτογραφίες αυτές θα αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία στο δικαστήριο. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα πειστήριο, όπως μία ημερήσια εφημερίδα ή την ημερομηνία στην οθόνη του αυτοκινήτου σας.

Advertisement

Στη συνέχεια θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα την ασφαλιστική σας εταιρεία για να καταγράψει τις ζημιές στο όχημά σας και, αν υπάρχει τραυματισμός, το ΕΚΑΒ για επιβεβαίωση. Εάν δεν έχετε οδική βοήθεια, θα πρέπει το όχημά σας να μεταφερθεί με γερανό, ώστε να υπάρχει ακόμη ένα αποδεικτικό στοιχείο για τη ζημιά που προκλήθηκε από την κακοτεχνία του οδοστρώματος.

Αν γίνεται καλό θα ήταν αν κρατήσετε τα τηλέφωνα επικοινωνίας και τα στοιχεία τυχόν μαρτύρων που ήταν παρόντες στο περιστατικό και δηλώστε τους στο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Advertisement

Στην περίπτωση τραυματισμού, πηγαίνετε σε δημόσιο νοσοκομείο για να λάβετε τη σχετική ιατρική βεβαίωση από Δημόσιο νοσοκομείο.

lakkouba_1

Τέλος, μπορείτε να ενημερώσετε τον δικηγόρο σας ώστε να αναλάβει άμεσα να αποστείλει εξώδικο προς τον αρμόδιο φορέα, ο οποίος μπορεί να είναι ο Δήμος, το Δημόσιο ή κάποιος εργολάβος. Εάν μέσα στο επόμενο τριήμερο δεν υπάρξει αντίδραση από τον Δήμο ή τον υπεύθυνο της κακοτεχνίας, καλό θα ήταν να καταθέσετε αμέσως ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή.

Advertisement

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι πολλοί θάνατοι στους δρόμους οφείλονται σε κακοτεχνίες και λακκούβες του οδοστρώματος. Τα δικαστήρια έχουν επιβάλλει ακόμη και ποινές φυλάκισης σε υπεύθυνους. Η ασφάλεια στον δρόμο είναι υπόθεση όλων μας, και η δικαστική οδός είναι μια επιλογή για όσους απαιτούν δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αττική Οδός: Ολα κρίνονται σήμερα
Πόσο κινδυνεύουμε από κεραυνούς στο αυτοκίνητο;
Δεν θα γλυτώσουμε τις αυξήσεις στα διόδια