Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία προσανατολίζεται στα ψηφιακά κλειδιά

Ελλάδα 13:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αυτοκινητοβιομηχανία προσανατολίζεται στα ψηφιακά κλειδιά

ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία προσανατολίζεται στα ψηφιακά κλειδιά

ΝΕΑ

Πολλοί κατασκευαστές ενώνουν τις δυνάμεις τους με εταιρίες τεχνολογίας προκειμένου να φέρουν πιο κοντά στην μαζική χρήση τα ψηφιακά κλειδιά στο αυτοκίνητο.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σκεφθείτε την στιγμή που δεν θα χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας κλειδιά καθώς το αυτοκίνητο θα μπορεί να ανοίγει και να ενεργοποιείται χρησιμοποιώντας το κινητό σας. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη γίνει καθώς σε πρόσφατο συνέδριο αυτοκινητικής συνδεσιμότητας παρουσιάστηκε μια πρώτη έκδοση ενός ψηφιακού κλειδιού.

Με αυτό ο οδηγός είναι σε θέση να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο, να βάζει μπροστά τη μηχανή και να ελέγχει λειτουργίες του αυτοκινήτου μέσω έξυπνων συσκευών. Φυσικά κύρια μέριμνα κατά την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας είναι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής ασφάλειας στην επικοινωνία συσκευής και αυτοκινήτου.

BN-WP359_1214ke_M_20171214152458harpi640

Advertisement
Advertisement

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρίες τεχνολογίας που κατασκευάζουν έξυπνες συσκευές έχουν εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προοπτική εξέλιξης των ψηφιακών κλειδιών. Έτσι μεγάλες εταιρίες όπως η Apple, η LG, ή Samsung, η Panasonic κ.α. συνεργάζονται σε αυτόν τον τομέα με κατασκευαστές όπως οι Audi, BMW, GM, Hyundai και Volkswagen.

Οι προβλέψεις θέλουν την επόμενη, πιο εξελιγμένη έκδοση του λογισμικού του Digital Key να είναι έτοιμο τον επόμενο χρόνο και είναι δεδομένο πως η ευρεία χρήση του δεν είναι και πολύ μακριά.