Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Sonata Hybrid με φωτοβολταϊκά πάνελ οροφής

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai Sonata Hybrid με φωτοβολταϊκά πάνελ οροφής

ΝΕΑ

Hyundai Sonata Hybrid με φωτοβολταϊκά πάνελ οροφής

ΝΕΑ

Στην έκθεση αυτοκινήτου στο Σικάγο, η Hyundai παρουσίασε την νέα πολυτελή μπερλίνα της σε υβριδική μάλιστα έκδοση, το Sonata Hybrid. Οι Κορεάτες δείχνουν σιγά σιγά να μπαίνουν στο πνεύμα της νέας ηλεκτρικής εποχής.

Advertisement
Advertisement

 

Εν αρχή είναι η ομολογουμένως εντυπωσιακή εμφάνιση του μεγάλου σεντάν, με πρωτοστάτες το χαμηλό ύψος, το φαρδύ αποτύπωμα όπως επίσης και τα ιδιαίτερα άκρα του, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Θεωρείς εύκολα πως κάποιο φημισμένο ευρωπαϊκό κρύβεται από πίσω εάν φυσικά δεν προσέξεις τα διακριτικά της φίρμας. Βέβαια, τα σπουδαία δεν σταματούν στο επιβλητικό εξωτερικό που όντως μαγνητίζει τα βλέμματα χωρίς κόπο. Εις τα ενδότερα λοιπόν, το νέο Sonata Hybrid κινείται από τον 2λιτρο Smartstream G2.0 GDi HEV βενζινοκινητήρα, με ισχύ 152 ίππους και ροπή 188 Nm, ο οποίος συνδυάζεται αρμονικά με έναν ηλεκτροκινητήρα 52 ίππων και 205 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που ενδιαφέρει βέβαια είναι το συνδυαστικό αποτέλεσμα των δυο, με την ιπποδύναμη να ανέρχεται παρακαλώ στους 195 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων τεχνολογίας Active Shift Control (μειώνει τον χρόνο αλλαγών κατά 30%). Η μεγάλη φυσικά καινοτομία του νέου Sonata Hybrid έγκειται στο γεγονός πως δύναται να εξοπλιστεί με σύγχρονα φωτοβολταϊκά πάνελ οροφής τα οποία αναλαμβάνουν την φόρτιση των μπαταριών, διευρύνοντας την συνολική αυτονομία από τα 1.105 χιλιόμετρα στα 1.128. Με το συγκεκριμένο μοντέλο, η Hyundai αποδεικνύει πως ψάχνει πολύ το θέμα με τις εναλλακτικές μορφές κίνησης, δίνοντας τροφή για όνειρα σε όσους βλέπουν στο απώτερο μέλλον τεχνολογίες τέτοιας μορφής.