Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai 45: Οδεύει αναλλοίωτο προς την παραγωγή

Ελλάδα 1:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai 45: Οδεύει αναλλοίωτο προς την παραγωγή

ΝΕΑ

Hyundai 45: Οδεύει αναλλοίωτο προς την παραγωγή

ΝΕΑ

Το Hyundai 45 προσέλκυσε το ενδιαφέρον στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης του 2019 και είναι εύκολο να καταλάβουμε το γιατί. Εμπνεύστηκε από το Pony Coupe Concept του 1974, το πρώτο μοντέλο παραγωγής της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Το Hyundai 45 δείχνει μάλιστα και ως ικανός αντίπαλος του Honda e. Ο σχεδιασμός του το τοποθετεί σταθερά ανάμεσα στο ρετρό και στο μοντέρνο, ενώ κάτω από το ιδιαίτερο αμάξωμα του κρύβεται εξελιγμένη ηλεκτρική τεχνολογία.

Όταν παρουσιάστηκε το πρωτότυπο, η Hyundai είπε ότι ήταν περισσότερο μια άσκηση του στυλ αλλά συνεχόμενες κατασκοπευτικές λήψεις των δοκιμών του νέου EV υποδηλώνουν ότι αυτό οδηγείται άμεσα στην παραγωγή. Το σχήμα των εμπρός και πίσω φώτων – καθώς και η πτυχή κατά μήκος των πλευρών, υποδηλώνουν ότι όλα τα βασικά στοιχεία έχουν διατηρηθεί άθικτα από το εντυπωσιακό πρωτότυπο. Ωστόσο, αναμένουμε να αλλάξει το εσωτερικό. Το πρωτότυπο παρουσίασε μια αυτόνομη εκδοχή με πολλά φουτουριστικά στοιχεία στην καμπίνα. Πιστεύουμε ότι η Hyundai θα ακολουθήσει μια πιο συμβατική – αλλά πιθανότατα τεχνολογική – καμπίνα, όταν το 45 φτάσει στις εκθέσεις.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι εικόνες του teaser δίνουν την εντύπωση ενός hatchback, το Concept 45 μοιάζει περισσότερο με ένα crossover που φιλοξενεί τεράστιους τεράστιους τροχούς και ψηλή γραμμή στα παράθυρα. Το σχήμα fastback έχει τις ρίζες του στο Pony Coupe Concept, όπως και οι γωνίες του αυτοκινήτου αλλά και τα γραφικά με τους τέσσερις προβολείς. Η Hyundai λέει ότι το όνομα 45 δεν προέρχεται αποκλειστικά από τα 45 χρόνια που το χωρίζουν από το Pony, αλλά και τις γωνίες 45 μοιρών μπροστά και πίσω, δίνοντάς του ένα προφίλ σε σχήμα διαμαντιού. Είναι όλα μέρος της σχεδιαστικής γλώσσας «Sensuous Sportiness» που στοχεύει στην παραγωγή ενός κομψού και άμεσα αναγνωρίσιμου συνόλου που θα χαρακτηρίσει τα μελλοντικά Hyundai.

Αυτό δεν είναι μοντέλο παραγωγής, οπότε η Hyundai δεν βιάζεται να κάνει ρεαλιστικούς ισχυρισμούς σχετικά με τη βάση του. Ωστόσο, όπως είναι στη μόδα, το ηλεκτρικό σύστημα θα φωλιάζει σε ένα πλαίσιο «skateboard» που τοποθετεί τις μπαταρίες χαμηλά στο αμάξωμα για μεγαλύτερη σταθερότητα. Το πραγματικό όφελος, ωστόσο, είναι ότι προσφέρει ένα εντελώς επίπεδο δάπεδο, επιτρέποντας στη Hyundai να εκμεταλλευτεί τον εσωτερικό χώρο όσο καλύτερα μπορεί. Η είδηση είναι πως τα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου θα μπορούσαν να φτάσουν στα μοντέλα παραγωγής και ο σχεδιασμός είναι πιθανό να επηρεάσει τα Hyundai του αύριο.