Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda ZSX: Οι Ιάπωνες επιστρέφουν…

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda ZSX: Οι Ιάπωνες επιστρέφουν…

ΝΕΑ

Honda ZSX: Οι Ιάπωνες επιστρέφουν…

ΝΕΑ

Η Honda έχει κατοχυρώσει εδώ και κάποιους μήνες την ονομασία «ZSX», γεγονός που έχει φουντώσει το τελευταίο διάστημα τις φήμες, πως ετοιμάζει ένα μικρό και αμιγώς σπορ αυτοκίνητο, το οποίο θα υιοθετεί και σημαντικές καινοτομικές πατέντες. Αναμένουμε με ενδιαφέρον…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η καινοτομία επάνω στη οποία θα οικοδομηθεί ουσιαστικά το ZSX (το μικρό αδελφάκι του NSX;), αποτελείται από ένα αλουμινένιο δομικό στοιχείο το οποίο τοποθετείται κατά μήκος του αυτοκινήτου ενώ πάνω του στηρίζονται κατά κάποιο τρόπο τα ζωτικής σημασίας μηχανικά μέρη.

Η βασική αρχή αναφέρει πως όλα τα επιμέρους όργανα του αυτοκινήτου, όπως είναι ο κινητήρας, η ανάρτηση στους δυο άξονες, το κιβώτιο ταχυτήτων και άλλα σημαντικά τμήματα, εδράζονται σε ξεχωριστά υποπλαίσια, το καθένα ξεχωριστά, κάτι που δεν συμβαίνει στα συμβατικά αυτοκίνητα μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Στόχος είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία, η οποία είναι σε ένα καταλυτικό βαθμό υπεύθυνη για τη δυναμική συμπεριφορά του σπορ μοντέλου της Honda, την αντοχή στα πλευρικά φορτία, αλλά και την ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος.