Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται και NSX roadster!

Ελλάδα 1:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται και NSX roadster!

ΝΕΑ

Έρχεται και NSX roadster!

ΝΕΑ

Μπορεί ακόμα η γραμμή παραγωγής της Honda να πρέπει να περιμένει αρκετά προτού υποδεχθεί το νέο NSX, ήδη όμως φημολογείται πως θα υπάρξει και Roadster εκδοχή!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το σπορ μοντέλο της Ιαπωνικής μάρκας (που στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα κυκλοφορήσει με το σήμα της «αδερφής» Acura) αναμένεται να βγει στις αγορές το 2015, με την ανοιχτή του εκδοχή να προετοιμάζεται με ορίζοντα… ακόμα και 2017!

Ακόμα, πλην της πρόθεσης της μάρκας, δεν έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες. Αν δηλαδή θα έχει σκληρή ή υφασμάτινη οροφή. Αναμένεται όμως να μην είναι αφαιρούμενη. Εκτός από το… ξεσκέπασμα, αναμένεται να διατηρήσει την ίδια ακριβώς τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζουμε πως με το νέο Honda NSX, οι Ιάπωνες μπαίνουν στο παιχνίδι των υβριδικών supercars. Χρησιμοποιώντας μονάδα ισχύος με δύο ηλεκτροκινητήρες, με προσαρμοζόμενο δι-κατευθυντικό σύστημα ελέγχου ροπής, το νέο υβριδικό AWD της Honda μπορεί να παράγει άμεσα αρνητική ή θετική ροπή στους εμπρός τροχούς όταν το όχημα στρίβει. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ιαπώνων υπερέχει έναντι όλων των προηγούμενων AWD συστημάτων.

Πέρα από τα πλεονεκτήματα του Sport Hybrid SH-AWD, ένας ισχυρός VTEC V-6 κινητήρας επόμενης γενιάς με άμεσο ψεκασμό θα συνεργάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο έχει ενσωματωμένο έναν ηλεκτροκινητήρα.

Το τετρακίνητο coupe επιδόσεων θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda, στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μπορείτε πατώντας εδώ να δείτε το Honda NSX, σε πρωτότυπη μορφή, να πατάει γκάζι στη γειτονική του εργοστασίου πίστα, Οχάιο με τον επικεφαλής της ομάδας εξέλιξης του, Τεντ Κλάους, πίσω από το τιμόνι.