Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το NSX στην πίστα!

Ελλάδα 14:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Το NSX στην πίστα!

ΝΕΑ

Video: Το NSX στην πίστα!

ΝΕΑ

Επίσημη πρώτη και μάλιστα μπροστά σε κοινό για το νέο Honda NSX που έκλεψε την παράσταση στο περιθώριο του αγώνα IndyCars που έγινε στην πίστα του Οχάιο. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Δύο χρόνια πριν μπει στη γραμμή παραγωγής και υπό την ομπρέλα της Acura, “αδερφής” μάρκας που χρησιμοποιείται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για τα ξεχωριστά μοντέλα των Ιαπώνων, έκανε μερικούς γύρους στη μήκους 2.4 μιλίων διαδρομής όπου έγινε ο αγώνας Honda Indy 200.

Πίσω από το τιμόνι ήταν ο αρχιμηχανικός της ομάδας εξέλιξης του NSX (Honda R&D Americas, Inc.), Τεντ Κλάους. Μετά τη ξεχωριστή αυτή βόλτα, δήλωσε: “Έχουμε δημιουργήσει ένα sports car το οποίο μπορεί να κυκλοφορήσει με άνεση στους δρόμους αλλά και να συμμετέχει σε ένα αγώνα. Το NSX απευθύνεται στους ένθερμους οπαδούς της σπορ οδήγησης”.

Οι μηχανικοί της Honda επικεντρώθηκαν στη χρήση υβριδικών τεχνολογιών καθώς και στην αναλογία ισχύος/βάρους, φιλοσοφία εκ διαμέτρου αντίθετη με εκείνη των αμερικανικών “muscle cars”.

Advertisement
Advertisement

Χρησιμοποιώντας μία μονάδα κίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες με προσαρμοζόμενο δι-κατευθυντικό σύστημα ελέγχου ροπής, το νέο υβριδικό AWD σύστημα μπορεί να παράγει άμεσα αρνητική ή θετική ροπή στους εμπρός τροχούς όταν το όχημα στρίβει. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ιαπώνων υπερέχει έναντι όλων των προηγούμενων AWD συστημάτων.

Πέρα από τα πλεονεκτήματα του Sport Hybrid SH-AWD, ένας ισχυρός VTEC V-6 κινητήρας επόμενης γενιάς με άμεσο ψεκασμό θα συνεργάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο έχει ενσωματωμένο έναν ηλεκτροκινητήρα, καταφέρνοντας να συνδυάζει την επιτάχυνση που αρμόζει σε ένα supercar με την άριστη απόδοση.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να απολαύσετε το NSX εντός πίστας, σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα.