Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda e: Η αποκάλυψη της βάσης του

Ελλάδα 19:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda e: Η αποκάλυψη της βάσης του

ΝΕΑ

Honda e: Η αποκάλυψη της βάσης του

ΝΕΑ

Οι αποκαλύψεις για το Honda e το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ιαπωνικής εταιρίας συνεχίζονται και γίνονται περισσότερο έντονες όσο πλησιάζουμε στην επίσημη παρουσίασή του. Αυτή τη φορά η Honda αποκάλυψε λεπτομέρειες για την πλατφόρμα του.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με την Honda ηλεκτρικό «e» θα ανοίξει τον δρόμο στην ηλεκτροκίνηση για την εταιρία. Η πλατφόρμα του θα γίνει η βάση για όλα τα οχήματα πόλης που θα κινούνται με μπαταρίες. Το πλαίσιό του δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε από την αρχή για κίνηση σε πόλη ενώ ο κινητήρας Honda e έχει σχεδιαστεί για μέγιστη απόδοση και χρηστικότητα.

Advertisement
Advertisement

Οι μπαταρίες αποτελούν την «καρδιά» του και προσφέρουν την δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Τέλος το καθαρό, αεροδυναμικό του αμάξωμα εξασφαλίζει ότι το νέο Electric Vehicle της Honda δείχνει την ταυτότητά της και ξεχωρίζει.

Η πλατφόρμα του Honda e έχει αναπτυχθεί με επίκεντρο το αστικό περιβάλλον αλλά και για να δίνει την αίσθηση sport αυτοκινήτου. Η μπαταρίες είναι τοποθετημένες χαμηλά κάτω από το δάπεδο της καμπίνας των επιβατών και κεντρικά μέσα στο μεταξόνιο του αυτοκινήτου, παρέχοντας κατανομή βάρους 50:50 και χαμηλό κέντρο βάρους για καλύτερο κράτημα. Η ισχύς από τον ηλεκτροκινητήρα υψηλής ροπής μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, για sportive οδική συμπεριφορά.

Advertisement

Η πλατφόρμα προσφέρει συνδυασμό άνεσης και ευελιξίας χάρη στην ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και πίσω. Μάλιστα τα μέρη που την αποτελούν είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο για τη μείωση του βάρους και την… αύξηση της απόδοσης και της οικονομίας.

Όταν συνδυαστεί με το συμπαγές μέγεθος, το Honda e προσφέρει ευελιξία για να κάνει την οδήγηση στην πόλη εύκολη και ευχάριστη. Για συνεχή ευκολία χρήσης και ευελιξία φόρτισης, η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας 35,5 kWh μπορεί να φορτιστεί είτε με σύνδεση AC τύπου 2 είτε με έναν γρήγορο φορτιστή CCS2 DC. Η αυτονομία της μπαταρίας είναι πάνω από 200 χιλιόμετρα, με την φόρτιση του 80% της να γίνετε σε 30 λεπτά.

Advertisement

Σχεδιασμένο με γνώμονα την απλότητα και τη χρηστικότητα, το σημείο φόρτισης της μπαταρίας του Honda e είναι ενσωματωμένο στο καπό, με LED φωτισμό για να το κάνει ορατό και να επισημάνει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Η τοποθέτηση του στο καπό επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ή από κάθε πλευρά.

Στο εσωτερικό οι διπλές οθόνες αφής παρουσιάζουν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ενώ ένα γραφικό σύστημα κίνησης καταγράφει την τρέχουσα ροή ισχύος και την κατάσταση την φόρτισης. Η μπαταρία ψύχεται με νερό για να διατηρεί τη βέλτιστη κατάσταση της, μεγιστοποιώντας έτσι την απόδοση της και την κατάσταση φόρτισης.

Advertisement

Το νέο συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Honda αποτελεί βασικό κομμάτι της δέσμευσης για ηλεκτροκίνηση της μάρκας. Παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, και θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στην χρονιά.

Η Honda έχει ήδη λάβει 31.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και οι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση για παραγγελία στην Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία και την Νορβηγία.