Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda CR-V e:PHEV: Κορυφαία plug-in υβριδική τεχνολογία

Ελλάδα 13:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda CR-V e:PHEV: Κορυφαία plug-in υβριδική τεχνολογία

ΝΕΑ

Honda CR-V e:PHEV: Κορυφαία plug-in υβριδική τεχνολογία

ΝΕΑ

Η Honda για πρώτη φορά στο CR-V λανσάρει την προηγμένη τεχνολογία Plug-In Hybrid βάζοντας ψηλά τον πήχη και σε αυτόν τον τομέα.

Advertisement
Advertisement

Τη ναυαρχίδα της στα SUV επέλεξε η Honda για να τοποθετήσει για πρώτη φορά Plug-In υβριδικό σύστημα. Το νέο Honda CR-V, εκτός από το τεχνολογικό θαύμα του e:HEV, παρουσίασε για πρώτη φορά το σύστημα e:PHEV που προσφέρει ακόμα περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία, βελτιωμένες επιδόσεις και κυρίως μια εμπειρία συναρπαστικής οδήγησης.

Το καινούριο υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης που συνδυαστικά αποδίδουν 184 ίππους και 335 Nm ροπής. Καινούρια και μεγαλύτερη είναι η μπαταρία σε σχέση με την έκδοση e:HEV με χωρητικότητα 17,7 kWh προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία έως και 82 χιλιομέτρων, μια από τις υψηλότερες στην κατηγορία.

Ο οδηγός έχει πλέον τη δυνατότητα να φορτίσει την μπαταρία σε φορτιστή ισχύος 7 kW (ή ταχυφορτιστή 22 kW) με τη διάρκεια πλήρους φόρτισης να φτάνει τις 2,5 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά, ο οδηγός μπορεί να καλύπτει τις μετακινήσεις του στην πόλη αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, μειώνοντας δραματικά το κόστος μετακίνησης, έχοντας παράλληλα μια αθόρυβη και «καθαρή» εμπειρία οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα μετάδοσης της κίνησης διαθέτει τρεις λειτουργίες οδήγησης Electric, Hybrid και Engine. Παράλληλα, υπάρχουν τρεις επιλογές διαχείρισης της ενέργειας (EV, Save και Charge), ενώ ισχυρό είναι και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω του συστήματος πέδησης.

Με το νέο Honda CR-V e:PHEV ο οδηγός έχει όλα τα πλεονεκτήματα της ομαλής, αθόρυβης ηλεκτρικής ισχύος με χαμηλές εκπομπές ρύπων και επιπλέον να διατηρεί την ευελιξία της μετάβασης σε υβριδική λειτουργία, όταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι χαμηλό.