Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Πεντάστερη ασφάλεια στο EuroNCAP

Ελλάδα 21:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic e:HEV: Πεντάστερη ασφάλεια στο EuroNCAP

ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Πεντάστερη ασφάλεια στο EuroNCAP

ΝΕΑ

Το νέο Honda Civic e:HEV κατασκευάστηκε για να προσφέρει μέγιστη ασφάλεια στους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Η απόδοση του νέου Honda Civic e:HEV στη δοκιμασία EuroNCAP που έχει να κάνει με δοκιμές πιστοποίησης ασφάλειας αυτοκινήτων μιλάει από μόνη της. Το εκλεπτυσμένο sedan της Honda κατάφερε να κερδίσει την ανώτερη βαθμολογία 5 αστεριών στη διαδικασία όντας σημείο αναφοράς στην κατηγορία.

Για να επιτευχθεί αυτή η κορυφαία απόδοση η Honda ακολούθησε το πλάνο που έχει χαράξει στο μηδενισμό των θανατηφόρων ατυχημάτων μέχρι το 2050. Η κατασκευή του νέου Civic έχει αρκετές δομικών αναβαθμίσεις στις κολώνες του για τη βελτίωση της συνολικής παθητικής ασφάλειας του οχήματος.

Αυτή η αναβάθμιση περιλαμβάνει πρόσθετα ενισχυτικά στις μπροστινές πόρτες και πλαίσια θόλου στους πίσω τροχούς που βελτιώνουν την απόδοση πλευρικής πρόσκρουσης. Εκτός από το ισχυρότερο πλαίσιο, όλες οι εκδόσεις του νέου Civic ενσωματώνουν 11 αερόσακους, συμπεριλαμβανομένων αερόσακων γονάτων και για τους δύο μπροστινούς επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Στόχος είναι η μείωση των τραυματισμών κατά τις μπροστινές κρούσεις, ενώ οι πλευρικοί αερόσακοι φροντίζουν για προστασία των εμπρός και πίσω επιβατών. Ένας μπροστινός κεντρικός αερόσακος έχει προστεθεί για πρώτη φορά, ο οποίος αποτρέπει τη σύγκρουση μεταξύ οδηγού και συνοδηγού κατά τη διάρκεια πλευρικής σύγκρουσης.

Το νέο Civic είναι επίσης μελετημένο με τους πεζούς και είναι εξοπλισμένο με νέας σχεδίασης πινακίδες ασφαλείας των μπροστινών δοκών του προφυλακτήρα. Αυτά είναι σχεδιασμένα να απορροφούν την ενέργεια πρόσκρουσης, μειώνοντας τον κίνδυνο καταγμάτων των ποδιών και βλάβης των συνδέσμων του γόνατος για τους πεζούς σε περίπτωση σύγκρουσης.