ΝΕΑ

Honda Civic diesel με 9άρι αυτόματο κιβώτιο

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic diesel με 9άρι αυτόματο κιβώτιο

ΝΕΑ

Honda Civic diesel με 9άρι αυτόματο κιβώτιο

ΝΕΑ

Η Honda διευρύνει τις επιλογές του Civic παρουσιάζοντας τη νέα έκδοση με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της πρόσφατα λανσαρισμένης και στη χώρα μας, diesel έκδοσή του. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο αυτόματο Honda Civic diesel συνδυάζει τη νεότερη έκδοση του 1.600άρη i-DTEC πετρελαιοκινητήρα των 120 ίππων με ένα κλασικό (με μετατροπέα ροπής) αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία έχει τη δυνατότητα να «πηδά» σχέσεις κατά το κατέβασμα, πηγαίνοντας απευθείας π.χ. στην 5η σχέση από την 9η ή στην 4η από την 7η, για γρηγορότερη απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία που στο Civic υπάρχει αυτή η επιλογή (diesel και αυτόματο). Στις επιδόσεις, για το 0-100 km/h η Honda υπόσχεται χρόνο 11.0 sec, με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 200 km/h.

Efficient nine-speed automatic added to Honda Civic i-DTEC Diesel range

Advertisement
Advertisement

Στο πεδίο της κατανάλωσης, η Honda αναφέρει ότι με βάση τον κύκλο NEDC, η μέση τιμή βρίσκεται στα 4.1 lt./100 km. Οι εκπομπές CO2 είναι 109 gr/km για το 5θυρο Civic ή 108 gr/km για το σεντάν.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πότε αναμένουμε το νέο μοντέλο στη χώρα μας, αυτό θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ήδη πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η διάθεση του Civic diesel με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων – Δείτε εδώ τις πρώτες οδηγικές μας εντυπώσεις στην Ελλάδα

2018 Civic i-DTEC Diesel