Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hennessey Venom F5 Roadster με πάνω από 1.600 PS

Ελλάδα 16:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hennessey Venom F5 Roadster με πάνω από 1.600 PS

ΝΕΑ

Hennessey Venom F5 Roadster με πάνω από 1.600 PS

ΝΕΑ

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Venom F5 monocoque από ανθρακονήματα Hennessey, ακολούθησε δήλωση από την εταιρία και για μια ανοιχτή κορυφαία έκδοση.

Advertisement
Advertisement

 

Η πλατφόρμα από ανθρακονήματα που χρησιμοποιείται στο Venom F5 έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει μοντέλα coupe και roadster. Οι φωτογραφίες δείχνουν το αυτοκίνητο σε μια ελαφριά μπλε απόχρωση χωρίς σταθερή οροφή. Και, κατά πάσα πιθανότητα, το αποσπώμενο τμήμα θα είναι είτε ένα φύλλο άνθρακα / kevlar είτε, εναλλακτικά, μια μαλακή οροφή.

Advertisement
Advertisement

Η Hennessey έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει 24 μονάδες του coupe Venom F5 και λέει ότι θα εξετάσει την κατασκευή του Roadster μόλις οι παραδόσεις του πρώτου ξεκινήσουν στις αρχές του 2020. Δεν έκανε λόγο για το πόσα μοντέλα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν, σε τιμή υψηλότερη από τα 1,6 εκατομμύρια δολάρια τα οποία κοστίζει η Coupe έκδοση. Το προηγούμενο μοντέλο Hennessey Venom GT πωλήθηκε τόσο σε coupe όσο και σε roadster αμάξωμα ενώ και το Venom GT Spyder εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου cabrio στον κόσμο, καταγράφοντας μέγιστη ταχύτητα 427,44 km/h. Κάτω από το καπό του “ανοιχτού τέρατος” θα κατοικοεδρεύει ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 βενζινοκινητήρας 7,6 λίτρων ο οποίος θα παράγει πάνω από 1600 PS και ροπή 1760 Nm. Σύμφωνα με την Hennessey, τα συγκεκριμένα νούμερα αρκούν προκειμένου να ξεπεράσει τα 482 km/ h!