Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H VW δίνει το πράσινο φως για μία σπορ έκδοση του ΙD.3

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H VW δίνει το πράσινο φως για μία σπορ έκδοση του ΙD.3

ΝΕΑ

H VW δίνει το πράσινο φως για μία σπορ έκδοση του ΙD.3

ΝΕΑ

O ηλεκτρικός διάδοχος των VW Golf GTI και Golf R φαίνεται ότι παίρνει το ΟΚ για να προχωρήσει στην παραγωγή, με την μορφή μιας έκδοση GTX του ID.3.

Advertisement
Advertisement

Mετά την εμφάνιση του ΙD.4 GTX και την καθιέρωση του λογότυπου GTX ως την σπορ γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας, φαίνεται ότι σειρά παίρνει και το ΙD.3 για να αποκτήσει και αυτό μία γρήγορη έκδοση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Ralf Brandstatter, η VW πρόκειται να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας έκδοσης παραγωγής του πρωτότυπου ΙD.X που είχαμε δει πριν λίγο καιρό.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ΙD.3 με την μπαταρία των 77 kWh και το driveline του ΙD.4 GTX, όμως αντί για 299 ίππους εκείνο είχε ανακοινωθεί ότι απέδιδε 333 ίππους. Η μετάδοση της κίνησης γινόταν και στους τέσσερις τροχούς μέσω δύο κινητήρων, έναν σε κάθε άξονα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Brandstatter, το ID.Χ θα αποτελέσει την βάσει για ένα γρήγορο ΙD.3, αν και δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τα μηχανικά του μέρη και την απόδοσή του. Κάτι που αφήνει υπόνοιες ότι δεν θα έχει την ισχύ του ΙD.X αλλά πιθανόν να “προσγειωθεί” πιο χαμηλά, διαθέτοντας την ίδια ισχύ με το ID.4 GTX.

Σε κάθε περίπτωση η VW θέλει να διατηρήσει το μομέντουμ της επιτυχίας του ΙD.3 και να βγάλει μια σπορ έκδοση με επιδόσεις και χαρακτήρα ανάμεσα στο Golf GTI και Golf R. Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν και οι φήμες για ένα αρκετά χαμηλότερο βάρος, τότε οι επιδόσεις του θα είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακές, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται αρκετά πιο κάτω από τα 6,2 δευτερόλεπτα του ΙD.4 GTX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID.3-ID.4: Κορυφαία τεχνολογία μπαταριών και φόρτισης
VW ID.3: Tο μέλλον είναι ηλεκτρικό και για όλους
Το ηλεκτρικό VW ID.3 σπάει το φράγμα των 30.000 ευρώ