Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota μοιράζει δωρεάν πατέντες υδρογόνου!

Ελλάδα 15:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota μοιράζει δωρεάν πατέντες υδρογόνου!

ΝΕΑ

H Toyota μοιράζει δωρεάν πατέντες υδρογόνου!

ΝΕΑ

Σε μία γενναιόδωρη πραγματικά κίνησή της, την οποία ανακοίνωσε στην έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας, η Toyota διαθέτει δωρεάν 5680 πατέντες σχετικές με την τεχνολογία ενεργειακών κυψελών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Η ανακοίνωση έγινε μετά την παρουσίαση του Mirai, του υδρογονοκίνητου πρωτότυπου της Toyota, το οποίο ξεκίνησε ήδη να πωλείται στην Ιαπωνία. Η κίνηση αυτή της Toyota ακολουθεί το παράδειγμα της Tesla, η οποία επίσης διέθεσε δωρεάν δικές της πατέντες μέσα στο 2014 και είναι ένα θαυμάσιο νέο για την εξέλιξη εναλλακτικών και πιο βιώσιμων μορφών ενέργειας στο αυτοκίνητο.

«Όταν μοιράζονται καλές ιδέες, μπορούν να συμβούν μεγάλα πράγματα», είπε στη σχετική παρουσίαση στο Λας Βέγκας ο αντιπρόεδρος τομέα αυτοκινήτου της Toyota ΗΠΑ Bob Carter.

Advertisement
Advertisement

Ο Αμερικανός μάνατζερ εξήγησε ότι η γενναιόδωρη αυτή κίνηση της εταιρίας είναι απαραίτητη, μια και, όπως είπε, «για να υποστηριχτεί η εξέλιξη της πρώτης γενιάς αυτοκινήτων με ενεργειακές κυψέλες, απαιτούνται ανορθόδοξες συνεργασίες ανάμεσα σε κατασκευαστές, κυβερνήσεις, πετρελαϊκές εταιρίες και φορείς έρευνας. Εξαλείφοντας παραδοσιακούς, εταιρικούς φραγμούς, μπορούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και να κινηθούμε στο μέλλον της αυτοκίνησης ταχύτερα, οικονομικότερα και πιο αποτελεσματικά».

Από τις 5680 πατέντες που είναι πλέον διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο, 1970 αφορούν σε ενεργειακές κυψέλες, 290 σε ρεζερβουάρ υδρογόνου υψηλής πίεσης, 3350 σε λογισμικό ενεργειακών κυψελών ενώ 70 πατέντες αφορούν στην παραγωγή και τη διάθεση υδρογόνου.

Advertisement

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη Τύπου της Toyota στην CES 2015.

Advertisement