ΝΕΑ

H Toyota λέει «όχι» στο ντίζελ

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Toyota λέει «όχι» στο ντίζελ

ΝΕΑ

H Toyota λέει «όχι» στο ντίζελ

ΝΕΑ

Ο ιαπωνικός κολοσσός «διαβάζει» τις εξελίξεις που έρχονται και αφήνει εκτός πλάνου τους κινητήρες ντίζελ, όπως είδαμε και από το νέο Toyota C-HR.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

To C-HR είναι το νέο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας, με το οποίο η Toyota φιλοδοξεί να πάρει την πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία των crossovers. Για την κίνησή του φροντίζουν ένας τούρμπο βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων και ένα υβριδικό σύνολο, παρόμοιο με του Prius, με χωρητικότητα 1.800 κ.εκ. (δείτε εδώ την αναλυτική παρουσίαση του μοντέλου).  Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα. Γιατί η Toyota, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, λανσάρει το C-HR  χωρίς ντίζελ μοτέρ; Πώς θα χτυπήσεις την πρωτοκαθεδρία του Qashqai, που οι best seller εκδόσεις του εξοπλίζονται με ντίζελ μηχανικά σύνολα;

Η απάντηση τελικά ήρθε από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της εταιρείας. Ο Didier Leroy αποκάλυψε σε συνέντευξή του το πρακτορείο Reuters ότι λόγω του “Dieselgate”, η εταιρεία αποφάσισε να μην συμπεριλάβει στη γκάμα του μοντέλου κάποιον πετρελαιοκινητήρα, πρακτική που θα ακολουθήσει και σε άλλα νέα της μοντέλα. Επίσης, το μεγαλοστέλεχος της Toyota υποστήριξε ότι η ζήτηση για τα ντίζελ μοτέρ θα ακολουθήσει φθίνουσα πορεία από δω και στο εξής.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα έχουν υπάρξει και άλλες «δυσοίωνες» προβλέψεις για το ντίζελ. Πολλές εταιρείες έχουν υποστηρίξει ότι στα επόμενα χρόνια οι πετρελαιοκινητήρες θα εξοπλίζουν μεγάλες κατηγορίες οχημάτων, με το βάρος να ρίχνεται στην έρευνα και ανάπτυξη των τεχνολογιών βενζίνης.

Δείτε την ανάλυση του Τάκη Πουρναράκη για τα ντίζελ μοτέρ: Η… Ουρία θα σώσει τους diesel κινητήρες