Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota ετοιμάζει το νέο GT 86

Ελλάδα 3:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota ετοιμάζει το νέο GT 86

ΝΕΑ

H Toyota ετοιμάζει το νέο GT 86

ΝΕΑ

Σύμφωνα με επίσημες πηγές η Toyota έδωσε το πράσινο φως για την εξέλιξη της νέας GT86 σε συνεργασία και πάλι με την Subaru.

Advertisement
Advertisement

Αρκετές φορές η Toyota δια στόματος του προέδρου της Akio Toyoda είχε τονίσει την θέλησή της να δημιουργήσει μια πλήρη γκάμα σπορ κουπέ μοντέλων και έτσι μετά τη νέα Supra φαίνεται πως έρχεται η σειρά για τη διαδοχή της GT86. Όπως συνέβη και με την πρώτη γενιά το νέο μοντέλο θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Subaru όμως αυτή τη φορά φαίνεται πως θα έχει ενεργό ρόλο το τμήμα υψηλών επιδόσεων της Toyota, Gazoo Racing που βρίσκεται και πίσω από την Supra. Η επιβεβαίωση για την συνέχεια της GT86, παρά τις φήμες που μιλούσαν για κατάργηση του μοντέλου μετά την έλευση της Supra, ήρθε από τον Matt Harrison, διευθυντή Marketing της Toyota Europe. Ο ίδιος λοιπόν τόνισε πως η GT86 είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την εικόνα της Toyota και φυσικά η Supra δεν αποτελεί εμπόδιο για το μέλλον της καθώς τα δύο αυτοκίνητα απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό.

Βέβαια ακόμα είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα GT86 όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τετρακύλινδρο κινητήρα. Η συνεργασία μάλιστα με την Subaru ενισχύει τις υποθέσεις πως θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον τετρακύλινδρο boxer που έχει και η παρούσα γενιά αλλά φυσικά με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις για μεγαλύτερη ισχύ και χαμηλότερους ρύπους.

Advertisement
Advertisement