Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota επενδύει 749 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota επενδύει 749 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

H Toyota επενδύει 749 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

«Σάρκα και οστά» λαμβάνει το επενδυτικό πλάνο της Toyota στις ΗΠΑ το οποίο θα ανέλθει σε 13 δισ. δολάρια μέχρι το 2022.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota Motor North America ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 749 εκατομμύρια δολάρια και να προσθέσει περίπου 600 θέσεις εργασίας σε εργοστάσια σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, στο πλαίσιο μιας επέκτασης της βιομηχανικής παραγωγής στη Βόρεια Αμερική το οποίο αναμένεται να ανέλθει σε 13 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή κινητήρων στην Αλαμπάμα, να προσθέσει στο Κεντάκι την παραγωγή του υβριδικού RAV4 αλλά και του υβριδικού Lexus ES 300h, ενώ στην Δυτική Βιρτζίνια θα κατασκευάζει το κιβώτιο ταχυτήτων των υβριδικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Επίσης σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή προϊόντων χύτευσης σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν από την θυγατρική της Bodine Aluminium στο Τενεσί και το Μιζούρι.

«Αυτές οι τελευταίες επενδύσεις αντιπροσωπεύουν ακόμη περισσότερα παραδείγματα της μακροπρόθεσμης δέσμευσής μας να κατασκευάσουμε όπου πωλούμε», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota North America κ. Jim Lentz.

«Με την ενίσχυση του αμερικανικού μας αποτυπώματος κατασκευής, μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας και τους αντιπροσώπους μας και να τοποθετήσουμε τα εργοστάσια μας σε μια επιτυχημένη τροχιά με περισσότερη εγχώρια παραγωγική ικανότητα»ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement

Η Toyota δήλωσε ότι θα επενδύσει 288 εκατ. δολάρια για να επεκτείνει και να προσθέσει 450 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων στο Huntsville, 111 εκατ. δολάρια για να επεκτείνουν και να προσθέσουν 123 θέσεις εργασίας στο Buffalo και 50 εκατ. δολάρια για να επεκτείνουν και να προσθέσουν 13 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της Bodine.

Οι επενδύσεις ύψους 238 εκατ. δολαρίων στο Georgetown και 62 εκατ. δολαρίων στην Troy δεν θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Advertisement

Το εργοστάσιο της Georgetown θα έχει την ικανότητα να κατασκευάζει 12.000 υβριδικά μοντέλα 300h ετησίως από το Μάιο και από το Ιανουάριο του 2020 θα κατασκευάζει ετησίως 100.000 υβριδικά RAV4.

Η Toyota πάντως το 2017 είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια στην αμερικανική παραγωγή εντός πέντε ετών. Η εταιρεία αναφέρει ότι τώρα σχεδιάζει να αυξήσει αυτή τη δέσμευση κατά 30%!