Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota διατηρεί την πρωτιά!

Ελλάδα 18:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota διατηρεί την πρωτιά!

ΝΕΑ

H Toyota διατηρεί την πρωτιά!

ΝΕΑ

Η Toyota βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις αυτοκινητοβιομηχανίες με τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων για το πρώτο εννιάμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Από την αρχή του έτους και μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Toyota έχει πουλήσει σε όλο τον κόσμο 7,49 εκατομμύρια οχήματα, ξεπερνώντας τον όμιλο Volkswagen που προηγούνταν στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Ωστόσο, το 3ο τρίμηνο ήταν από τα καλύτερα για τους Ιάπωνες που ανέκτησαν την 1η θέση και αν τελικά οι πωλήσεις του ομίλου VAG επηρεαστούν από το σκάνδαλο με την παραποίηση των ρύπων, τότε η Toyota θα βρεθεί και πάλι στην 1η θέση των παγκόσμιων πωλήσεων.

Αναλυτικότερα, στους πρώτους 9 μήνες του 2015 η Toyota έφτασε συνολικά τις 7.498.000 ταξινομήσεις, ο όμιλος VAG τις 7.430.000 και η GM τις 7.200.000. Οι πωλήσεις των Toyota και VW σημείωσαν μείωση -σε σχέση με το περσινό 1ο ενιάμηνο- κατά 1,5%, για το ίδιο διάστημα η GM είναι στο -1,9%, ενώ καταλυτική για τους Γερμανούς ήταν η πτώση των πωλήσεων τους στην κινεζική αγορά (-7,4%) που είναι και η μεγαλύτερη του κόσμου.

Advertisement
Advertisement