Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tessera Extreme Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ελλάδα 10:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Tessera Extreme Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

ΝΕΑ

H Tessera Extreme Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

ΝΕΑ

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα του Σχολείου Tessera Extreme Racing, η οποία συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 4χ4 in Schools (11-13/5), προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση και απέσπασε σημαντικά βραβεία. Συγκεκριμένα η ομάδα τιμήθηκε με το βραβείο Καινοτόμου Σκέψης, το βραβείο Έρευνας και Ανάπτυξης, το βραβείο καλύτερων ενεργειών Marketing, καλύτερου Χαρτοφυλακίου, καθώς & το βραβείο Pulling Challenge. To Land Rover 4×4 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Σύγχρονες Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική & Μαθηματικά, συνδυάζοντας και τις Τέχνες (STEAM Education), καθώς & στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών). Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά .

Στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο διαγωνισμό οι μαθητές δημιουργούν ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα (4×4) με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές . Το όχημα πρέπει να έχει δυνατότητες παρόμοιες με εκείνες ενός πραγματικού οχήματος 4×4 & να μπορεί να κατευθυνθεί εξ αποστάσεως σε μια “off road” πίστα αγώνων με πραγματικά εμπόδια.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές: Γιάννης Πλατανίτης, Δανάη Παπαευγενίου, Ιωάννα Πεπόνη και Δημήτρης Μελάς

Advertisement
Advertisement

Υπεύθυνοι καθηγητές: Μ. Μπαρδούνια, Κ. Χονδρογιάννης