Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tesla εξετάζει να κατασκευάζει το Cybertruck στις ΗΠΑ

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Tesla εξετάζει να κατασκευάζει το Cybertruck στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

H Tesla εξετάζει να κατασκευάζει το Cybertruck στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Το Τέξας θεωρείται μια πολύ πιθανή τοποθεσία για την ίδρυση του νέου εργοστασίου εξαιτίας των υψηλών αναπτυξιακών κινήτρων.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει το πρωτοποριακό της μοντέλο Cybertruck σε ένα νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk tweeted, προκαλώντας έναν ανταγωνισμό ανάλογο με εκείνον που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια.

Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζει και το ηλεκτρικό crossover Y για τους πελάτες της ανατολικής Ακτής χωρίς ωστόσο να προσδιοριστεί η Πολιτεία που θέλει η Tesla να το κατασκευάσει επισημαίνοντας ότι θα βρίσκεται κάπου στις κεντρικές ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Ο Musk αποκάλυψε το Cybertruck τον Νοέμβριο και το τοποθετούσε ως μια ριζικά διαφορετική επιλογή για τους αγοραστές των pickups, θέλοντας να κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο στην κερδοφόρα αγορά που κυριαρχούν η Ford, η GM και η FCA.

Σε ένα πρότυπο μοντέλο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla κατάφερε να σπάσει ένα υποθετικά άθραυστο γυαλί προκαλώντας διάφορα υποτιμητικά σχόλια αλλά η εταιρεία το ατυχές συμβάν το αποτύπωσε σε μπλουζάκια τα οποία και πούλησε!

Δημοσιεύοντας τα σχέδια της Tesla για την κατασκευή ενός εργοστασίου για το Cybertruck, του οποίου η παραγωγή έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του επόμενου έτους, ο Musk, επαναλαμβάνει μια στρατηγική που χρησιμοποιήθηκε το 2014 για να κερδίσει ένα πακέτο κινήτρων ύψους 1,3 δισ. δολαρίων από τη Νεβάδα.

Advertisement

Οι Πολιτείες με νόμους για τη σωστή εργασία που απαγορεύουν στα συνδικάτα να απαιτούν μελλοντικές προσλήψεις είναι πιθανό να είναι υποψήφιες για την εγκατάσταση του νέου εργοστασίου της Tesla, δήλωσε ο John Boyd, επικεφαλής μιας εταιρίας κατασκευής εργοταξίων στο Πρίνστον του New Jersey.

«Θα έβαζα στον κατάλογο το Τενεσί, την Ιντιάνα, το Κεντάκι, το Τέξας και το Μίτσιγκαν. Αυτό θα είναι ένα έργο τρόπαιο για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας», είπε ο Boyd.

Advertisement

Επίσης τα κυβερνητικά κίνητρα θα διαδραματίσουν ένα ρόλο στη λήψη αποφάσεων της Tesla, μαζί με το κόστος της εφοδιαστικής αλυσίδας, την πρόσβαση σε μεγάλα ταλαντούχα εργατικά δυναμικά αλλά και η ποιότητα ζωής της περιοχής την ποιότητα ζωής, δήλωσε ο Musk στην Wall Street Journal.

«Μάχες» μεταξύ Πολιτειών

Η μάχη μεταξύ των Πολιτειών θα διαδραματίσει ρόλο, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος δεσμεύθηκε να αναβιώσει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, φαίνεται να αντιμετωπίζει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ομπάμα Joe Biden, ο οποίος υποστήριξε την GM και την Chrysler μέσω των πτωχεύσεων του 2009.

Advertisement

Ο Trump εξήρε τον Musk σε συνέντευξή του στο CNBC τον Ιανουάριο, αναφέροντας ότι το αφεντικό της Tesla είναι «μία από τις μεγάλες μας ιδιοφυίες» και προβλέποντας ότι θα κατασκευάσει «ένα πολύ μεγάλο εργοστάσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η Tesla ολοκλήρωσε πρόσφατα την κατασκευή του νεώτερου εργοστασίου στην Κίνα και άρχισε να παραδίδει τα Model 3 στους καταναλωτές τον Ιανουάριο. Επίσης έχει ανακοινώσει την κατασκευή ενός εργοστασίου στο Βερολίνο.

Τον περασμένο μήνα, ο Musk υπαινίχθηκε ότι η Tesla θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στο Τέξας. Το Τέξας έχει καταστεί η Πολιτεία στις ΗΠΑ στην οποία δίδονται τα υψηλότερα αναπτυξιακά κίνητρα.

Το Τέξας προσέφερε επιδότηση 2,3 εκατομμύρια δολάρια για να προσελκύσει το SpaceX, την εταιρεία πυραύλων του Musk που ίδρυσε και ήδη λειτουργεί. Η ομάδα τεχνολογίας της Tesla εδρεύει τόσο στο Palo Alto της Καλιφόρνια, όπου εδρεύει η αυτοκινητοβιομηχανία, όσο και στο Ώστιν του Τέξας.

Το μοναδικό εργοστάσιο αυτόματης συναρμολόγησης των ΗΠΑ βρίσκεται στο Fremont της Καλιφόρνιας, το οποίο κατασκευάζει τα μοντέλα S, X και 3 και έχει αρχίσει να παράγει το crossover Y.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πως θα “σκοτώσετε” τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητό σας!

Παρατείνεται η ισχύς των ΚΤΕΟ – Αναβάλλονται οι εξετάσεις για δίπλωμα

Σε ποιους αυτοκινητόδρομους κλείνουν τα σημεία εξυπηρέτησης πελατών