Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το μικρό SUV της Skoda

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται το μικρό SUV της Skoda

ΝΕΑ

Έρχεται το μικρό SUV της Skoda

ΝΕΑ

Για το 2019 η Skoda μας ετοιμάζει το μικρότερο SUV μοντέλο στην ιστορία της, το οποίο θα ανταγωνιστεί τα Nissan Juke, Renault Captur & Peugeot 2008.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Aπό τις πρώτες ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο προκύπτει ότι το νέο μοντέλο της Skoda θα έχει αρκετά ελκυστική σχεδίαση και πιθανότητα μας δείχνει ορισμένα από τα στοιχεία που θα υιοθετήσει η επόμενη γενιά της Fabia. Κύρια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου θα είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι compact διαστάσεις, αλλά και η αθλητική εμφάνιση που θα περιλαμβάνει τις ανάλογες στιλιστικές λεπτομέρειες (ποδιές, προστατευτικά μαρσπιε και άλλα).

Advertisement
Advertisement

Το νέο μικρό SUV των Τσέχων θα ονομαστεί Fabia SUV ή «Polar» και θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από το Kodiaq και το νέο Karoq που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB A0, πάνω στην οποία στηρίζονται όλα τα νέα μοντέλα του VW Group, με μηχανικά στοιχεία από τις επόμενες γενιές των Fabia & Rapid (θα είναι προσθιοκίνητο χωρίς να έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί η τετρακίνητη έκδοσή του). Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων τώρα, η γκάμα των κινητήρων του αναμένεται να ξεκινά από τα 1.000 κ.εκ. με turbo για την κατηγορία των μοτέρ βενζίνης, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τους ντίζελ.