Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Skoda αυξάνει την παραγωγή του Karoq

Ελλάδα 23:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Skoda αυξάνει την παραγωγή του Karoq

ΝΕΑ

H Skoda αυξάνει την παραγωγή του Karoq

ΝΕΑ

Η επιτυχία του Karoq οδηγεί τη Skoda στο να ξεκινήσει την παραγωγή του σε δύο ακόμη εργοστάσια, εκτός από τα τρία στα οποία ήδη παράγεται το SUV της.

Advertisement
Advertisement

Ήδη από αυτή την εβδομάδα το Skoda Karoq εκτός από τα εργοστάσια του Kvasiny, της Mlada Boleslav και του Ningbo, ξεκίνησε την κατασκευή του και στο εργοστάσιο του Nizhny Novgorod της Ρωσίας, ενώ από το ερχόμενο φθινόπωρο θα κατασκευάζεται και στη Bratislava.

Σύμφωνα με τον Michael Oeljeklaus, Υπεύθυνος για την Παραγωγή των αυτοκινήτων της Skoda, η αυξημένη ζήτηση για το Karoq καθιστά αναγκαία το ξεκίνημα της παραγωγής του και σε άλλα εργοστάσια εκτός από αυτά στα οποία κατασκευάζεται, με την συμφωνία με τη ρώσικη GAZ να δίνει λύση, αφού το Karoq θα κατασκευάζεται σε επιπλέον μονάδες στο εργοστάσιο του Nizhny Novgorod.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή, στο ρώσικο εργοστάσιο συναρμολογούνται η Octavia και το Kodiaq, με το Karoq να γίνεται το τρίτο αυτοκίνητο της Skoda που θα παράγεται εκεί.

Σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις του Karoq, σήμερα και δύο χρόνια μετά το ξεκίνημα της παραγωγής του, το μικρομεσαίο SUV της Skoda έχει ξεπεράσει τις 250.000 μονάδες. Στους πρώτους 11 μήνες του 2019 το Karoq έχει φθάσει στα 137.700 αυτοκίνητα, έναντι 115.700 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.