Menu
Live Κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων CHOICE | Τιμές Καυσίμων

ΝΕΑ

H SEAT κοιτά προς την micromobility με το νέο eXS KickScooter

  • Σπύρος Χώτος

Το ηλεκτρικό eXS KickScooter powered by Segway θα παρουσιαστεί στις 13 Νοεμβρίου στα πλαίσια του Smart City Expo World Congress. Η Seat φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς στις λύσεις ηλεκτρικής αστικής κινητικότητας.

Καθώς οι σύγχρονες πόλεις συνεχίζουν να αναπτύσσονται, η εξεύρεση λύσεων αποτελεσματικής κινητικότητας έχει πλέον καταστεί μία από τις μείζονες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η έλλειψη χώρων στάθμευσης και οι «Ζώνες Χαμηλών Εκπομπών» στα κέντρα των πόλεων, είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί. Αν σε αυτό, προσθέσουμε και τη μείωση κατά 20% του αριθμού των πελατών κάτω των 30 ετών στην Ευρώπη, γίνεται σαφές πως οι μεταφορικές ανάγκες αλλάζουν.

Το νέο Seat eXS powered by Segway αποτελεί την τέλεια micromobility λύση για τους χρήστες που θέλουν να κυκλοφορούν στην πόλη με αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο. Το νέο Seat eXS θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Smart City Expo World Congress που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία για αποκλειστική οδηγική δοκιμή.

Στο πλαίσιο της Easy Mobility Strategy, στόχος της μάρκας είναι η εξεύρεση λύσεων αστικής κινητικότητας και η δημιουργία χαρτοφυλακίου σχετικών προϊόντων και υπηρεσιών. Με αυτή την έννοια, η εφαρμογή της στρατηγικής micromobility του Volkswagen Group, προβλέπει το λανσάρισμα προτάσεων αστικής κινητικότητας από τις μάρκες του Ομίλου στο μέλλον.

eXSKickScooter1

«Στόχος μας είναι να γίνει η Seat σημείο αναφοράς στον τομέα micromobility. Με αυτή την έννοια, στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε πως όλοι όσοι ζουν σε αστικό περιβάλλον γνωρίζουν τις επιλογές που τους προσφέρουμε για μία μετακίνηση με οικονομικό, βιώσιμο, ευκίνητο και διασκεδαστικό τρόπο», δήλωσε ο Product Marketing director Lucas Casanovas.

Οι Καταλανοί έχουν συνάψει συμφωνία με την Segway, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην ηλεκτρική κινητικότητα. Το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας, η αποδοτικότητα και η βιωσιμότητα των προϊόντων της, ήταν τα βασικά κριτήρια για τη σύναψη αυτής της εταιρικής στρατηγικής συνεργασίας. Μετά από την εξαγορά της από την εταιρεία ρομποτικής Ninebot το 2015, η Segway εφάρμοσε διάφορες λύσεις micromobility στην αγορά.

Το νέο Seat eXS σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τους πελάτες της και διαθέτει τη κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία Segway, ενσωματωμένη στη πλατφόρμα ES2 του μοντέλου.

Αυτό το όχημα είναι το απόλυτο μεταφορικό μέσο. Χάρη στους μεγάλους τροχούς με διάμετρο 8 ιντσών είναι εύκολο να οδηγηθεί, ενώ οι αναρτήσεις του προσφέρουν ομαλή διαχείριση. Ο συνδυασμός της μπαταρίας και του κινητήρα επιτρέπουν τη διάνυση απόστασης μέχρι 25 χιλιομέτρων.

eXSKickScooter2

To eXS είναι επίσης εξοπλισμένο με εμπρός και πίσω φώτα LED, προσαρμοσμένο φωτισμό περιβάλλοντος, οθόνη LCD, cruise control, αντικλεπτικό και πρόσθετη μπαταρία που μπορεί να συνδεθεί ώστε να αυξήσει την χιλιομετρική του εμβέλεια, φτάνοντας το μέγιστο τα 45 χλμ, ανάλογα με τις συνθήκες.

Θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Πορτογαλία πριν από το τέλος του έτους και μέσα στο 2019 και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης, η Seat ετοιμάζει ειδική προωθητική ενέργεια του eXS electric KickScooter για τους σχεδόν 15.000 εργαζόμενους της, που θα συμπέσει με την Black Friday, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου.

Στόχος της είναι να βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με τα θεσμικά όργανα και τα δημοτικά συμβούλια των πόλεων προκειμένου να συμβάλλουν στη καλύτερη \αστική κινητικότητα στο μέλλον.

Με γνώμονα το στόχο αυτό, η SEAT επί του παρόντος αναζητά Ισπανικές πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν πιλοτικές οδηγικές δοκιμές του στόλου των eXS, ανοιχτές στο κοινό. Η ανεξάρτητη εταιρεία XMOBA θα είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των δοκιμών προκειμένου να εξετάσει τη δυναμική του eXS ως προς την βελτίωση της αστικής κινητικότητας. Επιπλέον, η Seat έχει ήδη προγραμματίσει δοκιμές εντός του εργοστασίου στο Martorell από τους εργαζόμενους.

Η χρήση ενός στόλου από 10 πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα Mii, από το προσωπικού του Barcelona Pier 01 στο πλαίσιο του προγράμματος car-sharing του Metropolis: Lab Barcelona και η εξαγορά της ισπανικής start-up Respiro, της πλατφόρμας ενοικίασης αυτοκινήτων με την ώρα, είναι δύο ενδεικτικά project κινητικότητας πάνω στα οποία εργάζεται η μάρκα επί του παρόντος.

Δημοφιλή στο Protothema.gr