Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Rolls-Royce Corniche Convertible του Frank Sinatra, σε δημοπρασία

Ελλάδα 1:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Rolls-Royce Corniche Convertible του Frank Sinatra, σε δημοπρασία

ΝΕΑ

H Rolls-Royce Corniche Convertible του Frank Sinatra, σε δημοπρασία

ΝΕΑ

O μεγάλος Αμερικάνος τραγουδιστής και ηθοποιός δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ούτε και η Rolls-Royce Corniche Convertible που του δόθηκε ως δώρο το 1985 και αναμένεται να δημοπρατηθεί στην Έκθεση Κλασικού Αυτοκινήτου στο Birmigham της Αγγλίας. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Rolls-Royce Corniche Convertible ήταν ένα από τα δώρα που έλαβε ο Sinatra για τον εορτασμό των εβδομηκοστών γενεθλίων του, ένα δώρο από τους επίσης θρυλικούς καλλιτέχνες Dean Martin και Sammy Davis Jr. το 1985.

Rolls-Royce-Frank-Sinatra-640-3

Η ανοιχτή Rolls-Royce έφτασε στις Η.Π.Α. στις 21 Νοεμβρίου του 1984 και σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα του αυτοκινήτου, είχε γίνει ειδική παραγγελία για το μαύρο χρώμα της, για την οροφή αλλά και το κόκκινο δερμάτινο σαλόνι. Ανάμεσα στα στοιχεία του εξοπλισμού της ξεχωρίζουν επίσης τα τραπεζάκια για πικ-νικ για τα πίσω καθίσματα αλλά και οι ειδικά διαμορφωμένες πόρτες για τα απαραίτητα σύνεργα για… cocktail.

Advertisement
Advertisement

To 1990 o Sinatra δώρισε με τη σειρά του το αυτοκίνητο στον μακροχρόνιο συνεργάτη του Ingemar Fredriksson, ο οποίος το χρησιμοποιούσε καθημερινά μέχρι και το 1997 και το πήρε μαζί του και στην Ισπανία, όπου εγκαταστάθηκε μετά την συνταξιοδότησή του. Έπειτα η Corniche Convertible δόθηκε ως μέρος για την εξόφληση αγοράς ακινήτου και ακολούθως αναπαλαιώθηκε σχολαστικά με στόχο να παραμείνει όσο πιο κοντά στο αυθεντικό ήταν δυνατό. Ανάλογο ήταν και το ποσό της αναπαλαίωσης το οποίο ανήλθε στις 47.000 λίρες Αγγλίας.

Rolls-Royce-Frank-Sinatra-640

Advertisement

Οι φίλοι του μεγάλου Αμερικανού τραγουδιστή και ηθοποιού θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν δική τους αυτή τη Rolls-Royce μέσω της Silverstone Auctions που θα την βγάλει στο σφυρί στις 10-11 Νοεμβρίου στην Έκθεση Κλασικού Αυτοκινήτου στο Birmigham της Αγγλίας.

Rolls-Royce-Frank-Sinatra-640-2

Advertisement