Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Renault σχεδιάζει και Kadjar RS

Ελλάδα 9:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Renault σχεδιάζει και Kadjar RS

ΝΕΑ

H Renault σχεδιάζει και Kadjar RS

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρεία μπαίνει ζεστά στην κατηγορία των compact SUV με το Kadjar, σχεδιάζοντας μία ισχυρότερη έκδοση που θα αποδίδει 270 άλογα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το λανσάρισμα του Renault Kadjar σταδιακά ξεκινά σε διάφορες αγορές της Ευρώπης, ενώ στην ελληνική το περιμένουμε το Σεπτέμβριο. Όπως έχουμε γράψει, το Kadjar αποτελεί το πρώτο αμιγώς compact SUV της εταιρίας με downsizing κινητήρες και μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το Nissan Qashqai. Μάλιστα, δημοσίευμα του βρετανικού Auto Express, όπως και άλλων ξένων περιοδικών, θέλουν την Renault να παρουσιάζει μια hardcore εκδοχή με την υπογραφή του τμήματος RenaultSport (RS).

Renault Kadjar RS render (2)

Advertisement
Advertisement

Λογικά, το Kadjar RS θα βασίζεται στην λογική του Qashqai Nismo που θα παρουσιαστεί τον επόμενο χρόνο και θα έχει κάτω από το καπό του έναν 1.800άρη turbo βενζινοκινητήρα που θα αποδίδει 270 PS. Το ίδιο μοτέρ θα κινεί και το γαλλικό SUV που θα λανσαριστεί στην αγορά ένα χρόνο αργότερα (δηλ. το 2017) και θα διαθέτει σοφιστικέ τετρακίνηση, πιο δυνατά φρένα και ανάλογα φουσκωμένη εμφάνιση με όλα τα καλά που μπορεί να έχει ένα σπορ μοντέλο. Μία προσέγγιση επί του θέματος επιχειρεί το στούντιο X-Tomi, όπως μπορείτε να δείτε στις σχετικές φωτογραφίες.