Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Renault φέρνει στη Γενεύη τα νέα Clio και Twingo

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Renault φέρνει στη Γενεύη τα νέα Clio και Twingo

ΝΕΑ

H Renault φέρνει στη Γενεύη τα νέα Clio και Twingo

ΝΕΑ

Οι επισκέπτες της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο Renault Clio, το ανανεωμένο Twingo, αλλά και ειδικές εκδόσεις από την Dacia.

Advertisement
Advertisement

 

Το ενδιαφέρον φυσικά εστιάζεται στη νέα γενιά του Clio. Η 5η γενιά του γαλλικού supermini ενισχύει ακόμα περισσότερο την παρουσία του στην ευρωπαϊκή αγορά, όντας σημαντικά αναβαθμισμένη σε σχέση με την προηγούμενη. Bασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-B, πάνω στην οποία θα ενσωματωθούν και νέες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως η ηλεκτροκίνηση. Στον αισθητικό τομέα, οι Γάλλοι τόλμησαν να δημιουργήσουν ένα πολύ μοντέρνο σύνολο, με κύρια χαρακτηριστικά τον τονισμένο εμπρός προφυλακτήρα, τον κεντρικό αεραγωγό που βοηθάει, στην καλύτερη ψύξη του κινητήρα, όπως και τα πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Παράλληλα το νέο Clio διαθέτει κατά 30 mm μικρότερο ύψος, ενώ είναι κατά 14 mm πιο «κοντό», σε σχέση με το παλαιότερο μοντέλο. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το «Smart Cockpit», που περιλαμβάνει μία κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής 9,3’’ και για πρώτη φορά ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά το Twingo, οι κυριότερες αλλαγές στο αμάξωμα εντοπίζονται στους προβολείς που έχουν πλέον αρκετά κοινά στοιχεία με το νέο Megane, έχουν επανασχεδιαστεί οι προφυλακτήρες, όπως και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει το νέο μηχανικό σύνολο του 1,0 λίτρου, τόσο σε ατμοσφαιρική, όσο και σε υπερτροφοδοτούμενη έκδοση που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων ή αυτόματο εξάρι EDC. Αντίστοιχα, η Dacia παρουσιάζει την ειδική έκδοση Ultimate, η οποία θα είναι διαθέσιμη στα Duster, Logan και Stepway.