Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Renault ετοιμάζεται για τις online πωλήσεις αυτοκινήτων

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Renault ετοιμάζεται για τις online πωλήσεις αυτοκινήτων

ΝΕΑ

H Renault ετοιμάζεται για τις online πωλήσεις αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Ο γαλλικός όμιλος θα πουλήσει 10 αντιπροσωπείες πωλήσεων λιανικής στη Γαλλία.

Advertisement
Advertisement

Η Renault σχεδιάζει να πουλήσει μερικές από τις αντιπροσωπείες της στη Γαλλία, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκινά την εφαρμογή ενός προγράμματος μείωσης εξόδων ύψους 2 δις. ευρώ που θα ολοκληρωθεί τα επόμενα τρία χρόνια.

Στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε σε γαλλικό δελτίο ειδήσεων αυτή την εβδομάδα ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των λιανικών πωλήσεων που θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2024, 10 αντιπροσωπείες θα πωληθούν στη Γαλλία για να εξασφαλίσουν «βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη»  και παράλληλα να προετοιμαστούν για το επόμενο βήμα στις πωλήσεις αυτοκινήτων που θα πραγματοποιούνται μέσω του Διαδικτύου.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος Renault Retail Group θα πουλήσει επίσης ένα κτίριο επιχειρήσεων στην περιοχή του Παρισιού. Η Renault ανακοίνωσε πως ήδη υπάρχει κάποιος αγοραστής για τις τις αντιπροσωπείες και πως οι θέσεις εργασίας θα προστατευθούν.

Ο όμιλος Renault Retail, θυγατρική της Renault Group, έχει στην κατοχή του 275 αντιπροσωπείες εκ των οποίων οι 94 βρίσκονται στη Γαλλία και σε αυτές εργάζονται 12.000 υπάλληλοι σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, και διαθέτει τα εμπορικά σήματα Renault, Dacia και Nissan.

Η Renault είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διανομής αυτοκινήτων στην Ευρώπη και είναι υπεύθυνη για το 35% των συνολικών πωλήσεων στη Γαλλία και 20% σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement

Ο όμιλος PSA αντίθετα με τον όμιλο Renault ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 1.300 υπαλλήλους για τη δική της θυγατρική εταιρείας πώλησης λιανικής. Η PSA Retail λειτουργεί πάνω 270 καταστήματα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και απασχολεί περισσότερους από 10.000 εργαζομένους.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ποια εταιρεία θα προμηθεύσει με 5.175 ελαστικά τα λεωφορεία

SUV και Crossover επιλέγουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

Volvo: Κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα

Advertisement