Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Porsche Panamera Sport Turismo στα καλύτερά της

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Porsche Panamera Sport Turismo στα καλύτερά της

ΝΕΑ

H Porsche Panamera Sport Turismo στα καλύτερά της

ΝΕΑ

H έκδοση Sport Turismo της Porsche Panamera εκτός από στιλ και έντονα τα στοιχεία της πρακτικότητας, μας έρχεται τώρα και με αυξημένη ισχύ, αλλά και αρκετή δόση πολυτέλειας, χάρη στις απαραίτητες επεμβάσεις του βελτιωτικού οίκου της Techart.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, η συγκεκριμένη Panamera Sport Turismo διαθέτει το πακέτο «GrandGT Supreme», το οποίο περιλαμβάνει νέας σχεδίασης εμπρός προφυλακτήρα και καπό με ανάγλυφη επιφάνεια. Φυσικά δε λείπουν τα φαρδύτερα φτερά, τα πλαϊνά skirts,  ο πίσω διαχύτης, ενώ την έντονη και ιδιαίτερη εμφάνισή της συμπληρώνουν οι ζάντες Formula IV των 22 ιντσών.

techart-porsche-panamera-sport-turismo (1)-chariatis-530

Ο κινητήρας, όπως φαντάζεστε, έχει δεχθεί τις ανάλογες «περιποιήσεις» από τους τεχνικούς της Techart. Έχοντας ως βάση το υπερτροφοδοτούμενο V8 μηχανικό σύνολο των 4,0 λίτρων της Panamera Turbo, οι ιθύνοντες της όλης μετατροπής επαναπρογραμμάτισαν τον εγκέφαλο και τοποθέτησαν εξάτμιση τιτανίου με carbon απολήξεις. Αποτέλεσμα είναι η ισχύς να έχει σκαρφαλώσει στους 640 ίππους και η ροπή να αγγίζει τα 91,7 kgm, χαρίζοντας βελτιωμένες επιδόσεις στο γερμανικό GT μοντέλο (0-100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα, 0-200 km/h σε 8,3 δευτερόλεπτα).

Advertisement

techart-porsche-panamera-sport-turismo (2)-chariatis-640

Στο εσωτερικό, η GrandGT Supreme Sport Turismo της Techart είναι «ντυμένη» με καφέ δερμάτινες επενδύσεις Nappa, που όχι μόνο καλύπτουν την κονσόλα και τον πίνακα οργάνων, αλλά είναι τοποθετημένες τόσο στα πλαϊνά των θυρών, όσο και στον χώρο για τα πόδια των επιβατών. Η επίσημη εμφάνιση της ιδιαίτερης αυτής έκδοσης της Porsche Panamera Sport Turismo θα πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι της Γενεύης.

Advertisement