ΝΕΑ

H Porsche επενδύει στο project «Mission E»

Ελλάδα 17:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Porsche επενδύει στο project «Mission E»

ΝΕΑ

H Porsche επενδύει στο project «Mission E»

ΝΕΑ

Ο πρόεδρος της Porsche, Oliver Blume, δήλωσε ότι στόχος της εταιρείας είναι από το 2020 να πουλά 20.000 ηλεκτρικές Mission E κάθε χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Πρακτικά πρόκειται για έναν υπερ-αισιόδοξο στόχο, αν σκεφτεί κανείς ότι η 911 που είναι ένα από τα best seller μοντέλα της Porsche, πούλησε το 2015 περίπου 30.000 μονάδες. Όσο τώρα για τη Mission E, πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του ομώνυμου πρωτότυπου του 2015, η οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Το πρωτότυπο έφερε για την κίνησή του 2 ηλεκτροκινητήρες με τελική ισχύ 590 ίππων και 0-100 σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, κάτι που αναμένεται να δούμε και στο μοντέλο παραγωγής.

Πάντως εκτός της Mission E, η Porsche όπως και όλος ο Όμιλος VW, θα διευρυνθούν στην ηλεκτροκίνηση, αφού ήδη ετοιμάζεται μια υβριδική, plug-in (φόρτιση και από πρίζα) έκδοση της 718 Boxster, ενώ υπάρχουν και πολλές φήμες που μιλούν για την επικείμενη είσοδο στην αγορά της πρώτης ηλεκτρικής 911.Σε κάθε περίπτωση πάντως, χρονικά η Mission E θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Porsche όλων των εποχών, η οποία θα μπει στην παραγωγή το 2020, με την εταιρεία να έχει πολύ μεγάλα σχέδια για αυτήν.

Advertisement
Advertisement